Skip to main content
  • 5.06.2009.

Exit House Fest 2009

EXIT HOUSE FEST , kulturno-glazbena manifestacija za mlade kojoj je cilj promoviranje house glazbe koja je sveprisutna u Hrvatskoj kao i u svijetu. Prošle godine novogradiški cocktail bar EXIT u suradnji sa svojim resident dj-om, Dj Sasha-om pokrenuo je ovaj veliki open air party na poznatom novogradiškom izletištu Strmac koje je udaljeno 12 km od Nove Gradiške.

Piše: 

Cocktail bar EXIT nakon nepunih 10 godina poslovanja izgradio je ozbiljan imidž i prezentirao moderan oblik ugostiteljstva i zabave za mlade te zaslužio biti najposjećiniji klub u okolici i jedini koji prezentira samo i isključivo stranu klubsku glazbu. Dugogodišnja suradnja sa Dj Sasha-om, najpoznatijim dj-om novogradiškog kraja koji je puštao glazbu po raznim klubovima u Hrvatskoj i koji aktivno kao dj radi od 1999. godine doprinjela je razvoju ovog velikog open air party-a kojemu cilj u ljetnim danima privući veliki broj mladih iz cijele Hrvatske na atraktivno izletište smješteno podno planine Psunj. Prvi EXIT HOUSE FEST održan je 25.7.2008. i već prvi puta opravdao sva očekivanja. Uz vrhunski razglas i rasvjetu, 2 velika video zida, go-go dance, snimanje kompletnog događaja sa dvije kamere, nastupilo je 6 hrvatskih dj-a.

Lokacija održavanja: STRMAC kao vrlo poznato izletište Novogradiščana s iznimnim kapacitetom, sportskim terenima, preko 10 prirodnih izvora pitke vode, svježim zrakom i neprocjenjivim prirodnim ljepotama. Udaljeno je 12 km od središta Nove Gradiške i nalazi se podno planine Psunj na 500 metara nadmorske visine. Ova vrlo atraktivna lokacija nekada je bila poznata i po bolnici za plućne bolesti, sagrađenoj 30-ih godina prošlog stoljeća i jedinstvenoj u ovom djelu Hrvatske.

EXIT HOUSE FEST 2009 održati će se 17. i 18. srpnja 2009. godine i to s podnazivom „48 hours“ jer se nastupi dj-a neće prekidati od početka do kraja festivala. Uz 20ak poznatih hrvatskih dj-a (Toxic – Zagreb, Kosta Radman – Zagreb, Miss Lala – Zagreb, The Trixx – Zagreb, Gigo – Zagreb, Mladen – Aurora Primošten, Van Beat – Sisak, Play Pete – Osijek, Ordan – Kutina, Sasha – Nova Gradiška, Tommy B – Slavonski Brod, Semtex – Slavonski Brod, MDJ – Zagreb, Codyn – Vrbovec, D.C.A.R. – Sl. Brod, Topa – Požega) kao glavne zvijezde festivala bukirani su poznati svjetski dj-i te jedan dj iz susjedne BiH (Fedja Knajdl – Zenica). Za petak 17. srpnja, prvi dan festivala kao glavne zvijezde nastupiti će njemački house dvojac SYKE'N'SUGARSTARR, u zadnje vrijeme poznatiji kao SE:SA. U subotu 18. srpnja glavni gosti večeri su jedan od najcjenjenijih svjetskih producenata i dj-a, Dj D.O.N.S. zajedno sa trenutno vodećim svjetskim ženskim house vokalom TERRI B.

Tko su SYKE'N'SUGARSTARR aka SE:SA?

Ovaj mega popularni njemački house dvojac, smjestio se početkom 90-ih na sam vrh ljestvice najboljih producenata i DJ-a. Uz niz svojih pjesama remixirali su veliki broj pjesama poznatih svjetskih dj-a te radili na albumima mnogih umjetnika poput Mousse T-a, Armanda Van Heldena, Incognita, Michaela Graya i Barbare Tucker. Poznati su kao tvorci novih glazbenih trendova. Njihov prošlogodišnji singl „No Love lost“ potpisan je u preko 25 izdavačkih kuća a podržala ga je sva svjetska dj krema poput Pete Tonga, Erica Morrila, David Guette, Bob Sinclar-a, DONS-a, Roger Sancheza. Proteklih godina izdali su nekoliko mega hitova koji žarili plesnim podijima poput „Ticket 2 Ride“ i „Like This Like That“. Mnogi glazbeni kritičari za njih su rekli da su postavili brojne nove trendove u house glazbi.

D.O.N.S. & TERRI B
Ollie Goedicke, popularni svjetski dj i producent poznatiji kao D.O.N.S. prisutan je na sceni gotovo 20 godina. Prvi veliki hit koji je napravio pojavljuje se 1996. pod nazivom „Drop the gun“ i postaje svjetski klubski hit te godine. Radio je sa gotovo svim svjetskim dj-ima i remixirao nekoliko stotina pjesama. Njegovi remixi nezaobilazni u gotovo svim setovima svjetskih house dj-a. Jedan od najvećih remixa koji je pomeo svjetske podije remix je pjesme „Pump up the jam“ iz 1997. godine. Surađivao je sa mnogima a jedan od zapaženijih je suradnja i singl koji je snimio sa divom Gloriom Gaynor. Posljednjih nekoliko godina D.O.N.S. je nezaustavljiv u dj svijetu kao i u produkciji. Trenutno je jedan od najtraženijih dj-a ove godine zajedno sa TERRI B, najtraženijim ženskim house vokalom. TERRI B ostvarila je suradnju sa mnogim svjetskim producentima i otpjevala poznate hitove kao što su Oh la la la, Get Down i Night Train. Svi su se složili da njezin vokal očarava publiku na jedinstven način i u trosatnom live nastupu ovaj dvojac stvara pravi spektakl.

EXIT HOUSE FEST kao takav trenutno je jedini događaj ovakvog tipa i sadržaja u Slavoniji te jedan od rijetkih događaja u ljetnim danima kada je najviše zabave pripremljeno na jadranskih destinacijama. Izvrsna lokacija udaljena od naseljenog mjesta, na 500 metara nadmorske visine, okružena prirodnim ljepotama, izvorima pitke vode, te mogućnosti besplatnog kampiranja stvara potencijal ovom događaju da ove godine postane na dva dana centar zabave za mlade. Uz sve navedeno priprema se i niz sadržaja koji će obogatiti događaj u dnevnim aktivnostima i pružiti običnim posjetiteljima užitak i zabavu.

Distribuciju ulaznica vrši EVENTIM d.o.o. putem prodajnih mjesta u Hrvatskoj i putem interneta na web adresi https://www.eventim.hr.

{snippet 1}

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk