Skip to main content
  • 8.06.2007.

Exit predstavlja britanski band novog vala – 2020Soundsystem

Jedan od najboljih live bendova britanskog novog vala 2020Soundsystem live nastupit će drugog dana festivala na Dance Areni. Njihov muzički stil se može objasniti kao fuzija elektronike sa indie, punk i p-funkom, a krajnja definicija je e-funk. Muzičku karijeru su gradili kroz svijet underground i dirty disco klubova i za samo tri godine postali su jedan od najcjenjenijih live actova.

Piše: 

Do sada su surađivali sa Nightmares on Wax, The Pharcyde, Blaze, Fat Boy Slim, Felix da Housecat, Chicken Lips, Rae and Christian, Flora Purim, James Holden, AIM, Peace Division, Mondo Grosso…Magazini ID i IDJ  proglasili su njihov debi album "No Order" za najbolji. Svoje učešće na Exitovoj Areni potvrdili su i Serge Santiago, Hannah Holland  i Buraka Som Sistema live. Serge ( ex Radio Slave) trenutno promovira We Love kompilaciju za koju je uradio kompletan mix. Njegov rad cijeene Ivan Smagghe , David Duriez, Ewan Pearson, Dan Ghenacia, Tiga, Jason Nevins, John Digweed i Lottie.

‘Bass Junkie’ kako se voli nazivati Hannah Holland na Exitu će prezentovati svoj prvi remiks pod nazivom Spektrum’s Kinda New. Hannah je rezident na kultnim londonskim nedeljnim Trailer Trash večerima kada voli da vrti dirty, bass heavy, electro tech house ploče. Portugalci Buraka Som Sistema live prezentirat će muzičke pravce kao što su Kuduro i Carioca Funk u novim modernijim varijantima i samim tim osvježiti arenin dance floor.

Datume nastupa do sada najavljenih izvođača sada možete pogledati na stranicama MAIN STAGE, DANCE ARENA, FUSION STAGE, EXPLOSIVE, WORLD MUSIC i ELEKTRANA na EXITovom site-u.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2