Skip to main content

Fatboy Slim: Svjedočio sam svađi između Swedish House Mafije i Svena Vatha

„Bila je to bitka između EDM-ovaca i house purista.“

Piše: 

 
Ususret nastupu na australskom Electric Gardens festivalu, Fatboy Slim (Norman Cook), porazgovarao je s ekipom Red Bull Australia i otkrio ponešto o nastupu u Banksyjevom Dismalandu, nagovijestio propadanje komercijalne EDM glazbe te otkrio detalje scene u kojoj su snage odmjerili predstavnici EDM-a i house puristi.
 
„Bio je to vrhunac mog posjeta Australiji 2012. Swedish House Mafia i Sven Väth su ispred restorana u Sydneyju počeli jedni drugima proturiječiti, što ih je odvelo u svađu. Bilo je poprilično smiješno jer nitko nije završio ozlijeđen, ali je bilo očito da se radilo o odmjeravanju snaga predstavnika EDM-a i house purista. Kada bih morao odlučiti tko je pobijedio, rekao bih da su EDM-ovci bili jači, ali je Sven izašao kao moralni pobjednik.“, izjavio je Norman.
 
 
Osvrnuo se i na budućnost EDM-a: „Komercijalan je, što često znači manjak kvalitete, a publika nerijetko glazbenike poput Davida Guette i SHM-a zamijeni s Miley Cirus. Ipak, pozitivno je za industriju jer promiče čitav elektronički žanr i podžanrove u koje se grana. Na kraju dana, oni koji to rade zbog novca, povući će se kad EDM izađe iz trenda i prestanu zarađivati ogromne svote novca, a ostat ćemo mi koji stvaramo glazbu u svrhu glazbe, bez fokusa na zaradu.“ 
 
Priznao je kako je zadovoljan nastupom u Banksyjevom Dismalandu, gdje je pristao gostovati isključivo jer ga je zamolio Banksy glavom i bradom, a na kraju je bio oduševljen parkom i količinom smijeha i pozitive koja je djelovala kao okosnica čitavog događaja.
 
Inače, Fatboy Slim je prošlog ljeta nastupio na Zrću u sklopu festivala Croatia Rocks organiziranog povodom proslave 10. godišnjice Ibiza Rocks festivala.
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2