Skip to main content
  • alt
  • 14.02.2015.

Fedde le Grand radi prvi tech-house balet

Nizozemac Fedde le Grand koji je pokorio svijet hitom iz 2006. “Put Your Hands Up For Detroit” poziva te ovaj put da napraviš jedan plié dok ruši barijere žanrova.

 
Nedavno je izveden prvi ikada tech-house balet. Nazvan je jednostavno GRAND i očito je pogodio žicu jer je premijera u Amsterdam Royal Dutch kazalištu bila u potpunosti rasprodana.

alt

 
Le Grand se, nakon što je krajem 2014. bacio nekoliko mixeva i originalnih produkcija, povukao i nitko nije slutio što se sprema. Ona fora s zatišjima i burama je izgleda istinita.
 
Kako inthemix prenosi: “Fedde je bacio jedan groove standardnog tech-housea pauzirajući između traka dok su se raznovrsni plesači baleta pojavljivali, nestajali i vraćali u drugačijim kostimima. Bilo je sampleova ranijih traka iz 90-ih koje je suptilno ubacio, i čak i naznaka trake u stilu” Thrillera”. U ovom baletnom performansu ništa nije bilo načinjeno na pola, s artistima na trapezu koji se njišu ponad publike, live pjevačima i hordama kostimiranih plesača.”

alt

 
Kako je Fedde stajao za pultom usred pozornice jasno je da se cijela produkcija učinila pomalo neobičnom jer je publika mirno sjedila i gledala balet uz sountrack onoga što se zove dance glazbom, čija svrha postojanja je zapravo u potpunosti suprotna, a to je da vas podigne na noge. No ipak, tko zna? Ne možemo sudiit dok ne pogledamo. Možda je gospodin Grand na tragu potpuno novog umjetničkog oblika.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2