Skip to main content
  • alt
  • 27.08.2015.

Fedde Le Grand remixao Insomniu!

Ultimativni elektroničari koji su promijenili ono što elektronika jest ove godine slave 20 godina deranja zvučnika.

 
Onima bez vjere 2 desetljeća u elektroničkoj brzoj traci donijela su nebrojene hitove i jedan od stupova na kojima počiva suvremena glazba, himnu svitanja zore ponad klubova, poderanih grla i zajedništva svih somnambulista, traku Insomnia.
 
Insomnija je tako, poznata svim partijanerima i noćnim pticama, dobila novo ruho pod prstima Fedde Le Granda. Kako se bliži kraj dvomjesečne globalne ljetne turneje na kojoj smo ga mogli zateći na pozornicama Tomorrowlanda, Ultre Europe i Ushuaie, Fedde se odvažio na ovaj bitan poduhvat. Nije uvijek baš zahvalna zadaća remixati temelje no gospodin Le Grand je ovo odradio fino.

alt

 
S malo kicka, bassa i vokala i nekoliko poznatih elemenata Feddeova zvuka otkriva se srž same trake eksplodirajući u progresiji tonova koje je definirala čitav jedan naraštaj partijanera. Klasičnu synth liniju i samo srce trake ostavio je netaknutima i samo na nju nadograđivao. 
 
Još samo tri nastupa u ljetnoj shemi, Pacha (Munchen), Street Parade (Munchen) i Creamfields (UK) i Fedde se vraća su studio da bi stavio konačne točke na i novoga albuma. No dok on ne sjedne na javni zvučni val ostavljamo vas prerađenim klasikom na narančastom zvučnom oblaku, kao da ste Mona Lisi odjenuli novu haljinu, osmijeh ostaje isti.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2