Skip to main content
  • 4.11.2011.

Feministkinje prozivaju DJ Mag Top 100 natjecanje

Peaches Geldof, kćer legendarnog irskog pjevača i tekstopisca Boba Geldofa javnosti se obratila kao pripadnica feminističke skupine, povodom objave liste najboljih svjetskih DJ-a u izboru DJ magazina.

Piše: 

Naslovna foto

DJ Mag Top 100


Prema njenoj priči raste nezadovoljstvo među internet korisnicima koji su glasovali za DJ Mag Top 100 jer se na listi ne nalazi ni jedna ženska DJ-ica. Gnjev je bio toliko velik da su iz magazina izdali i službeno priopćenje kako su iznenađeni finalnim rezultatom koji je prema njihovim riječima, isključivo plod glasova publike.

Čini se da su fanovi na Facebooku bili dosta kontradiktorni kad je riječ o proglašenju pobjednika. Iako je Armin Van Buuren od srca čestitao Davidu Guetti u Amsterdamu, mnogi fanovi na Facebooku su pisali uvredljive i kritične komentare na cijelo natjecanje zbog čega je organizator neke od njih morao i brisati.

Dio nezadovoljstva publike odnosio se i na Swedish House Mafiu te Daft Punk. Za ove prve smatra se da kao pojedinci možda nisu mnogo učinili posljednje vrijeme a svrstava ih se na ključne pozicije. Postavlja se pitanje jesu li glasovi trojca zbrajani i pojedinačno pa svrstavani u rezultat SHM-a. Za Daft Punk je neminovno da već 10 godina nisu stali za DJ pult i nešto kvalitetno napravili a nalaze se među 30 najboljih. Tko im stoji u pozadini?

Kako sada stvari stoje posljednje glasanje donijelo je mnoge kontroverze a Facebook koliko dobar, toliko je i loš publicitet dao ovome natjecanju. Glasači pomalo ali sigurno gube povjerenje u regularnost ovog natjecanja, jer mora da samo izdavačke kuće kroje top 100 listu, a nikako glasovi vjerne publike.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2