Skip to main content

Festicket je na rubu bankrota, a zabrinutost organizatora je sve veća

Kako javlja “Resident Advisor”, moratorij na Festicket je prerano okončan

Piše: 


Tomorrowland, Primavera Sound, ION Festival, TimeWarp, Drumcode Ibiza, Pyramid Amnesia, ovi i brojni drugi svjetski poznati festivali među ugovornim su partnerima giganta platforme za prodaju ulaznica Festicket.

Zakon Velike Britanije daje tvrtkama u problemima 20 dana da pronađu financijska rješenja, štiteći ih od potraživanja vjerovnika. Moratorij za Festicket započeo je 17. kolovoza i trebao je završiti 15. rujna, ali je umjesto toga završio 30. kolovoza, navodi se u priopćenju Vlade. Vlasti su izjavile da moratorij neće dovesti do plana spašavanja i stoga su preporučile da platforma pokrene stečajni postupak.

Budući da Festicket još uvijek ima veliki broj važećih ugovora s festivalskim partnerima, tvrtka još uvijek ima dio novca od ulaznica od tvrtki koje surađuju s događajima. Prema vlastitim izjavama, Tomorrowland and Co. žele "pomno pratiti situaciju", ali se trenutno suzdržavaju od poduzimanja bilo kakvih mjera.

Tvrtka Event Genius, koja je kupila Festicket 2019., sada želi prodati određene dijelove platforme drugom pružatelju usluga, Lyteu.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop