Skip to main content
  • 6.05.2019.

Financijski krah tjera Pioneer sa tržišta DJ-a

Unatoč dominaciji u glazbenoj industriji, japanski div se suočava s ozbiljnim financijskim problemima. Japanske financijske web stranice izvješćuju da Pioneer izlazi iz DJ biznisa.

Piše: 


Nakon prodaje preko 85% udjela svoje DJ podružnice investicijskom društvu KKR & Co. 2015. godine, obje strane su u pregovorima da se cjelokupni udjel prebaci na nove kupce, prenosi Nikkei Business. U izvješću se dalje navodi kako je natječaj već započeo s očekivanom cijenom koja će iznositi 60 i 70 milijardi jena, što je više od 500 milijuna dolara u američkoj valuti.

Pioneer DJ, podružnica osnovana tijekom izvorne prodaje KKR & Co., ostvarila je prodaju od preko 200 milijuna dolara u 2018. godini unatoč tome što je matična tvrtka ostvarila neto gubitke u 2016. i 2017. Prema Nikkei Asian Review, Pioneer DJ kontrolira između 60 i 70%. globalnog udjela u DJ mikserima, gramofonima i drugim proizvodima.

Unatoč dominaciji na tržištu DJ-inga, Pioneer je trenutno restrukturiran i nedavno ga je spasio Baring Private Equity Asia, Hong Kong tvrtka za otkup, u iznosu od 930 milijuna dolara. Japan Times izvješćuje da je posao uključivao otpuštanje 3.000 zaposlenika, što iznosi oko 15% Pioneer-ove ukupne radne snage.

Unatoč poslovnim problemima, Pioneer DJ još uvijek redovito izdaje proizvode među kojima je i multisekvencer Toraiz koji je izašao u travnju. Njihov CDJ player ostaje industrijski standard DJ pultova širom svijeta.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2