Skip to main content
  • alt
  • 3.04.2015.

Floating Points live na otvaranju Dimensionsa

Floating Point je zapravo ime za numeričku reprezentaciju u računarstvu tj. metodu aproksimacije realnog broja u kojem je decimalna točka klizna kako bi prikazala raznolike magnitude veličine.

 
Tako isti broj može reprezentirati polumjer elektrona ili galaksije. No u glazbenom svemiru Floating Points je ime iza kojeg stoji u Londonu bazirani DJ/producent/skladatelj rodom iz Manchestera, Sam Shepard.
 
Na sceni je debitirao  2009. limitiranim izdanjem ‘For You/Radiality’ i od tada ne staje, sakupljajući si uz put poštovanje velikih poput Thea Parrisha, Kylea Halla, Benjia B-ja, Ramadanmana, Four Teta, Kode 9-a, Mary Anne Hobbs

alt

 
Do sada je mnogo izdanja izašlo upravo sa Eglo Records, čije uzde drži zajedno s Alexanderom Nutom s Rinse FM-a, ali mogli ste ga uloviti i na Planet Mu, R2 i Ninja Tune gdje miksa za Domino, Ubiquity, XL, Fabric and Rinse. Jednako dobro se snalazi u studiju i iza pulta a zateknete li ga na flooru čut ćete stvari s pomno odabranih vinilki na kojima su upisani house, techno, soul i disco.

alt

 
Floating Points ima i svoj produžetak Floating Points Ensemble koji se sastoji od 16 izvođača za koje sklada i aranžira koristeći svaki komadić svog klasičnog glazbenog obrazovanja.
{youtube}1LtsjqgF6fw{/youtube}
 
Možete ga uhvatiti ovoga ljeta i u Lijepoj našoj od 26. do 30. kolovoza na pet dana bijega u druge dimenzije. Među tisućljetnim kamenim blokovima pulske Arene na dan otvaranja Dimensionsa zaurlat će i ovaj set i to u live inačici.
 
 

Ulaznice za posjetitelje Dimensions Festivala unutar i uokolo naših granica po povoljnijoj cijeni od 660 kn možete zgrabiti dolje.
 

sea star mobile
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2