Skip to main content
  • 26.01.2016.

Flying Lotus – soundtrack duboko uznemirujućeg Sundance filma “FUCKKKYOUUU”

Oni koji jašu elektroničkim s vremena na vrijeme dobiju nezadrživu želju pustiti klice i u drugim granama umjetnosti.

Tijekom posljednje godine dana mnogi laureati pulteva i produkcije okušali su se u kreativnim stranputicama, pa su Nero i Porter Robinson recimo odlutali dalje od sigurnih dance korijena, dok je Gessafelstein namjerno u mirovinu poslao svoj proslavljeni live show ne bi li stvorio atonalnu apstraktnu skladbu za francuski triler Maryland.
 
Steve Ellison, tebi poznatiji kao Flying Lotus, tako također izletuje na velikim platnima, skačući preko razdjelnica sa sedmom umjetnošću kao da su gumi-gumi i pridružuje se teamu redatelja Eddiea Alcazara za film “FUCKKKYOUUU”. Kako i sam naslov sugerira film nije baš benignog karatktera, pa ne preporučamo da gledate video koji ćemo staviti niže u poslovnom okruženju ne želite li oko sebe podignute obrve i da vas kolege izbjegavaju narednih nekoliko dana.
{youtube}xoslm8aZOOM{/youtube}
 
U 8 i sitno minuta Flying Lotusova kompozicija jedini je zvuk unutar filma u ovom onostranom, brutalno seksualiziranom filmu. Jezivi zvukovi i subverzivna vizualna silovanja očne jabučice pogurali su djelo među ona koja nećeš tako lako zaboraviti jednom kada pogledaš. Šanse su da ćeš se buditi noću s postokusom manije proganjanja. 
 
Lotusova glazba nikada baš nije bila na vedroj strani ulice i, sklona ekperimentu, sada je u potpunosti puštena s lanca. Od zlosutnih mašinskih zvukova, do efemerne jeze neodredivih tonova i distopijskog beznađa potopljenog u ton prerezan vriskovima i uzdasima kataklizmičkih najvještaja. Tko bi rekao da ton može biti sve ovo. 
 
Pa za sve vas koji volite malo mraka uz svoju kavu odmaknite se od ljudi, ostanite na svjetlu i stisnite play!
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2