Skip to main content
  • 20.04.2024.

Francuski “ninja” kvartet Makoto San spaja tradicionalni i elektronički zvuk sa instrumentima od bambusa

U drugoj polovici ožujka intrigantna grupa glazbenih ratnika Makoto San iz Marseillea predstavila je svoj prvi album “Moso”.

Piše: 

Naslovna foto

Timon Bachmann

Kvartet u albumu nudi šetnju kroz žanrove, vješto kombinirajući organske zvukove sa elementima ambijentala i housea odnosno spajajući tradicionalnu s elektroničkom glazbom.

Ovaj eklektični bend se specijalizirao se u dizajnu i uporabi instrumenata od bambusa, povezanih s ritmovima koji potom postaju kako oni nazivaju “biljni techno”. Tako da osim glazbe koju predstavljaju na albumu, njihovi nastupi uživo znaju imati i techno groovea.

Svojim izgledom modernih “ninja” pretvaraju pozornice diljem svijeta u svete elektroničke hramove, koji lebde i plešu

O njihovom svijetu također se priča na društvenim mrežama, a grupa je odlučila podijeliti svoj život iza kulisa u formatu “Makoto San Factory” s intervjuima, vlogovima i kreativnim sesijama koje vam omogućuju da vidite kroz njihove maske.

“Moso” je spoj nekoliko inspiracija grupe, uključujući pop kulturu, video igre i anime. Glazba tada postaje način izražavanja njihovih duša koje napuštaju ekrane kako bi putovale kroz note!

I taj pojam bijega također se nalazi u melodijama albuma. Kada se “Wekomundo” oslanja na latinoameričku kumbiju, “Saikoto” odaje počast armenskom jazzu dok “Temps Volé” povezuje hip-hop ritmove s glasom Uzija Freyje.

brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 2