Skip to main content
  • 6.06.2007.

Frankie Knuckles na Exit Festivalu

Frankie Knuckles , čikaški dj, producent i remix umetnik nastupit će prvi put u Srbiji i to na Dance Areni Exit Festivala. Frankijeva pjesma Baby Wants To Ride našla se na najnovijoj kompilaciji 'We Love… Sundays' čija će promocija krenuti slijedećeg meseca. Tijekom svibnja, zajedno sa članovima DefMixa proslavio je dvadeset godina rada ove kuće.

Piše: 

Frankie Knuckles je doprinio da house muzika bude opće prihvaćen termin svuda u svijetu. Pretvaranje postojećih pjesama u plesne hitove, mijenjanje tempa i upotreba Rolanda 909 za puštanje starih “Phily” pjesma tijekom seta, stil je koji je Frenky prvi inicirao u Chicagu i po tome će ostati upamćen zauvijek. Knuckles je odigrao veoma važnu ulogu u razvoju house muzike tijekom osamdesetih i zahvaljujući tome u 2005 godini postao je član Dance Music Hall of Fame. Građani Chicaga su jednu od ulica nazvali njegovim imenom. Muzički kritičari ga nazivaju jednim od najboljih dance producenata sa američkog područja jer najbolje razumije korjene i razvoj dance muzike. Knuckles je 1997. godine dobio Grammy Award for Remixer of the Year, Non-Classical. Radio je brojne remixe od kojih voli da istakne rad sa umjetnicima kao što su Michael Jackson, Diana Ross, Chaka Khan, Iner City i En Vogue.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk