Skip to main content
  • 5.10.2016.

G2 u Paromlinu kao novom domu uz sestrinski party u Nina Boat clubu!

Ponekad krov i zidovi izgrade oko sebe sasvim specifičnu priču i okupe oko epicentra one koji je vole neovisno o konkretnoj lokaciji inicijalnog floora.

 
Dom tako i tako nije adresa na kojoj si nužno najduže ili na koju ti poštari odbacuju čestitke za život unutar civilizacije. Generalne koordinate doma, da parafraziramo, su tamo gdje je srce i gdje je usmjerena energija. Ovu životu pouku perpetuira i putopis koji je opisala ekipa G2. Nakon zatvaranja kultnog Gjure2 sakupili su sve svoje ne bi li pronašli novi dom. Program je prerastao smještanje u jedan klub i u retrospektivi do vrha napunio Taboo, Aquarius, Gradec i Boogaloo. No ako je sreća treća, zamisli samo koliko sreće nosi šesta.

 
Ovaj sekstet lovljena sreće smiješta se tako u Paromlin. Onima koji vole noći i sjećanja stvorene u Gjuro programu na čelu s Krešom Lebošem predstavili su već imena kao što su phillipe (Filip Eterović), Bronski, (Josip Bajić), Herya (Mario Herjavec), Basta, Tvrtko, Sergej Snooze, Pytzek, Mate Čeko, Sladoled, Foil, Jan Kinčl Zero i naposljetku Marjana Felvera.
 
Ovaj sekstet lovljena sreće smiješta se tako u Paromlin. Onima koji vole noći i sjećanja stvorene u Gjuro programu, na čelu s čeonim jahačem Krešom Lebošem, predstavili su već imena kao što su phillipe (Filip Eterović), Bronski, (Josip Bajić), Herya (Mario Herjavec), Basta, Tvrtko, Sergej Snooze, Pytzek, Mate Čeko, Sladoled, Foil, Jan Kinčl Zero i naposljetku Marjana Felvera, kojem iznimno zahvaljuje.
 
G2 skupina spontano plesne i u glazbu zapletene ekipe, u rasponu od onih koji tek počinju do iskusnih starosjedilaca hrvatske elektronike, tako u Paromlin stiže s rezidentskim postavom sastavljenim od košnice zvuka koju čine Fabian Jakopetz, Pillsman, Rene, Kali, Goran Huberger, Nino Galovac, stari mačak Active Line Six i Marijan Babicz, a kao cilj i misija ostaje obećanje da će štovati kult podzemlja koji je originalna party lokacije već ustoličila. Stoga nastavljaju s predstavljanjem imena koja tek hodaju prema zvjezdanom nebu veličine i nova sezona na novoj lokaciji pod zastavama Wild Card tako slijedi idejnu nit uz ruke Gabriel D"Ora & Bordoya za pultom.

 
Dva gospodina igrom slučaja, iako rođena u dvije različite zemlje, spaja godina rođenja 1984. Odvojene životne linije spajaju se 2009. u dualnu manifestaciju GABRIEL D'OR & BORDOY. Nakon sviranja na najboljim madridskim partyima putovnica pokazuje već 12 internacionalnih gostovanja.
 
Na finim stilobatima utjecaja Jeffa Millsa, Richie Hawtina i Adama Beyera karijere su započele kada je svijet bio u žiži Y2K panike i to s punim šakama techno vinilki s usađenim metronomom zvučnog inženjerstva DJ-inga i produkcijskih vještina, a remix sposobnosti od ujedinjenja 2009. uposlene su i na trakama umjetnika kao što su Alexander Kowalsky, John Acquaviva, Pig&Dan, Cristian Varela, Alex Under, Sasha Carassi, Eric Sneo, Kiko, Tom Hades, Pierre Deutchmann i SQL. Potpuno besramno će te zaplesti i u Live Set u kaskadu loopova, groovy basova, melodija i stručno smještenih vokala koji balansiraju na techno i tech house opni.
 
Beatport je sklopio ruke u pljesak momcima koji su bili među najprodavanijima u preko stotinu navrata na spektru techna, tech housea i minimala, a ovakav plimni val ne može proći bez da ti izdanja oduševljeno preuzmu label velikani poput Selected Records, Analytic Trail, Trapez, Phobiq, MB Elektronics, Bush Records, 1605 Music Therapy, Definitive, ElRow Music, Alleanza, Respekt, Rhythm Converted, Florida 135 Music, Pornographic Recordings…

 
Pa tako dvojac kreće na mali putopis Hrvatskom, prvo u Paromlinu u petak, 14. listopada, gdje kao podrška uskaču Fabian Jakopetz, Nino G, Huberger i Kali, da bi se narednoga dana, 15. listopada, preselili u klub s kojim je G2 već ostvario prekrasne suradnje. Na riječkoj obali stoji jedna dama imena NINA boat club koja se pokazala uvijek kao ugodan i susretljiv domaćin pa tako Riječani i Riječanke mogu svoje plesne demone izvesti u šetnju u preslikanoj originalnoj slobodi zagrebačkog punkta i svega što znači u kolektivnom plesnom nesvjesnom – daleko od svega što ih sputava, daleko od TV-a, politike, zamjerki, teledirigirane svakodnevice i nužnosti prilagođavanja društvenom, iznova uz naš dvojac i podršku koju pružaju Sistem Divine, Igorritza i Kali.

 
Nikada više nećeš biti tako mlad kao ovaj vikend. Baš nikada. Dođi, voli, pleši, uživaj! Zato smo tu! Voli vas G2 ekipa!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2