Skip to main content
  • 21.05.2016.

Gdje, kuda, kamo? Petar Dundov fura strance Zagrebom!

Najbolji domaći izvozni proizvod elektroničkog, sklon eksperimentalnim i neuobičajenim zvučnim pejzažima, već je preko 20 godina jedan od potpornih stupova na kojima počiva domaći techno.

 
Zvučni arhitekt Petar Dundov rođen je ranih 70-ih na zagrebačkim ulicama. Od klinca iz kvarta uspeo se na pozornice festivala kao što su “I Love Techno”, “EXIT”, “Awakenings and Wire”, te zasjeo za pult klubova kao što su “Berghain”, “Matter” (RIP), “Womb”, “Air”, “Fuse and Space”, “Tresor". Već deset godina ljubuje s golemim belgijskim labelom Music Man, a za Millsov Tomorrow izdao je ujedno i mini LP "Sculptures". 

 
U trenutnoj diskografiji nalazi se preko pedeset samostalnih izdanja i pet albuma, na koje se usidrila glazba nerijetko uspoređivana s opskurnim tonalitetnim istraživanjima glazbenika poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarrea. Petar je tako uzeo techno kakav jest, provukao ga kroz prostore sebe, napravio nekoliko prilagodbi i uveo žanr u eru evolucijskog skoka.
 
Kako bi proslavio izdanje petog albuma  ‘At The Turn Of Equilibrium’ Petar je tako za izvangranična, istraživački nastrojena, stopala sastavio opaki vodič hrvatskom prijestolnicom za čitatelje DJ Maga.
 
 
 

Pa priupita li ga stranac gdje bi mogao visiti i chillati na otvorenom Petar kaže – Maksimir!

 
"Toplo je i sunčano, ne trebate razmišljati dalje od toga da provedete popodne u Maksimiru. Ovo je zagrebački ekvivalent njujorškog Central Parka, veliko područje na istočnom dijelu grada pokriveno zelenom šumom, livadama s pet jezera. Također, na kraju glavne ceste nalazi se sjajan kafić, ali sretno s time da nađete slobodno mjesto. Bolja ideja – Iznajmite brod i chillajte na sredini drugog jezera. Jednostavno prekrasno!
 
Za kulturno nastrojene, one koji uzbuđeno trepere na ideju otkrivanja malih sakrivenih gradskih baština Petar bi sugerirao Muzej prekinutih veza.
 
"Ako ste za posjet muzejima grada Zagreba, ovo je jedan koji ne želite propustiti. Lociran na Gornjem Gradu, Muzej prekinutih veza istražuje koncept slomljenih srca i izlaže osobno nasljeđe i predmete nakon izgubljene ljubavi. Kao nešto s čime se svatko može poistovjetiti, dirne vas duboko, i daje vam novu perspektivu na ono što je zaista emocionalna veza između dvoje ljudi."
 
Za nezasitne sladokusce koji istražuju gastro svemire lokacija na kojima se zateknu preporuča restorane Mundoaka.

 
" Ovo je vjerojatno moje najdraže mjesto od svih malih restorana koji su niknuli Zagrebu. Ovaj konkretno je vrlo malen pa ćete morati rezervirati stol nekoliko dana unaprijed, ali hrana je spektakularna. Plus, nalazi se odmah do zagrebačkog glavnog trga pa je zgodno bacate li oko na katedralu li nešto u blizini."
 
…iii Bacchus!
 
"Ovaj jazz bar je onaj koji bi toplo preporučio i ekipi koja nije baš za jazz. Jedno je od onih mjesta koje je u Zagrebu otvoreno već neko vrijeme, ali je postalo popularno tek nakon što se jazz scena decentralizirala nakon zatvaranja poznatog noćnog mjesta, BP kluba. Prilično je lijepo i intimno okruženje i ima terasu prepunu biljaka –  generalna vibra te jednostavno natjera da nikada ne želiš otići. Štoviše, ako ste za jazz, gotovo svakodnevno se održavaju svirke s nekima od najboljih muzičara koje Zagreb ima za ponuditi."
 
Gdje ćeš odmoriti umornu uzbuđenu glavu nakon lutanja Zagrebom. Gospodin Dundov bi ti sugerirao Swanky.

 
"Zagreb ima mnogo mjesta na kojima biste mogli odsjesti, ali tražite li nešto lijepo i pristupačno Swanky hostel je vrlo brzo nakon otvaranja postao centralno mjesto za mlade turiste. Mjesto je uvijek živo i sa svim popodnevnim i večernjim DJ sessionima koje rade, jednostavno je zabavno mjesto za provesti vrijeme. Također imaju i lijepo dvorište koje je otvoreno od proljeća do jeseni."
 
I sada za party životinje, one koji traže noćne pustolovine i dobru glazbu Petar preporuča da se sparkiraju u Masters.

 
"Zagreb ima solidan broj klubova, koji bacaju partije na tjednoj bazi i neće biti preteško saznati o njima, ali obavezno posjetite ovo mjesto. Tijekom dana to je maleni kafić s vibrom dnevne sobe koji se pretvara u intenzivno party mjesto s jednom od najboljih sound sistema u gradu. Program je prilično šarolik. Od dub/reggaea do house glazbe s partyjima koji se ponekad protežu do slijedećeg dana."
 
Pa eto stiže li ti prijatelj ili prijateljica, ljubavnik, ljubavnica, poznanik, srodna duša ili od tetkine strine nećakinja na par dana i želi jedan fini đir po tvome gradu, znaš kamo i kuda. Samo pitaj Petra!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk