Skip to main content
  • 22.10.2016.

Genijalnih 15 minuta povijesti techna!

Sve što si ikada trebao znati kao bazu i kralježnicu jednoga žanra sada je ovdje. Što više znaš više vrijediš.

 
Računica je sasvim jednostavna – kako ti postaješ bolji i znaš više širi se i vidokrug horizonta i sve više stvari se čini mogućima. One fore kako je neznanje blagoslov ostavi nekom drugome, pa za jedno dvadesetak godina usporedite živote.
 
Ljubavi ne mogu postojati na čvrstim nogama bez razumijevanja onoga što voliš, bez toga su samo opsesije – kao famme fale koja šuti i samo te gleda dozvoljavajući ti da joj pripišeš osobine koje želiš da ima izvan toga tko ona jest i smrtno se zaljubiš u svoju projekciju. Prvi vjetar, i iluzija pada. No baš zato, kako bi tvoja potkovanost u povijesti elektronike bila čvršća od kule od karata, Point Blank je kolovozu lansirao Style Guide serijal s Jamesom Wiltshireom koji istražuje podrijetlo, alate, tehnike i sržne žanrove koji su rodili desetke i stotine drugih u plodnoj bari elektroničke revolucije.
{youtube}kXwA-BRoYQs{/youtube}
 
Posljednja instanca uzela je u ruke techno, stil koji kombinira avangardnu elektroniku koja je stizala iz Europe ranih 70-ih i 80-ih s electric funkom, post-discom izniklim na ulicama Detroita  i njegovih underground radijskih postaja uz šampione Juana Atkinsa, Derricka Maya i Kevina Saundersona, koji su krenuli stvarati žanr globalno priznat kao Detroit techno.
 
Kao dodatak ovom izdanju gospodin Wiltshire je također podijelio i znanje o stvaranju techno zvuka i stvaranju traka u Ableton liveu, a vi dragi naši, kako bi rekao kompa Shakespeare, kako vam drago. Birajte svoj otrov ili uzmite oba. Sjajno vam bilo subotnje popodne!
{youtube}0Q6yR4s4syA{/youtube}
 
sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop