Skip to main content
  • alt
  • 19.02.2014.

Glazba u životu i život u glazbi

“What Difference Does It Make?”, dugometražni film o glazbi u životu i životu u glazbi, njenom nastajanju i razmišljanjima glazbenih velikana napokon je dostupan javnosti za gledanje.

 
Film o stvaranju glazbe, snimljen za vrijeme održavanja Red Bull Music Academy prošle godine u New Yorku, gdje je 60 talentiranih glazbenika surađivalo, razmjenjivalo ideje i stvaralo zvukove svih oblika i žanrova, dostupan je besplatno na www.rbma15.com. Dugometražni film pod palicom redatelja Ralfa Schmerberga temelji se na nadahnjujućim intervjuima s velikanima glazbene scene koji su oblikovali način na koji danas slušamo glazbu kao i s mladim talentima čije vrijeme tek dolazi. Naravno, sve to uz raznovrsne ritmove i zvukove nastale upravo u mjesec dana održavanja Akademije.
{youtube}_EDnMFJiv8U{/youtube}
 
Erykah Badu, Brian Eno, Giorgio Moroder, James Murphy, Lee ‘Scratch’ Perry, Nile Rodgers, Rakim, Skream, Q-Tip, Richie Hawtin i Stephen O’Malley samo su neki od protagonista ove sat i pol duge glazbene priče, u koju su spretno utkane snimke New Yorka i njegovog svakodnevnog života te trenuci stvaralaštva i inspiracije u studiju, kao i noćni život koji je nezaobilazni dio Akademije.
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2