Skip to main content
  • music for batteries
  • 28.06.2013.

Glazba za baterije

 U zadnjih nekoliko godina Hrvatska je postala svjetska festivalska meka te je ovog ljeta i Home Made odlučio ponuditi stranim gostima selekciju od 22 trake hrvatskih autora – kompilaciju “Music For Batteries”.

Naslovna foto

music for batteries
 
 “Kada sam poslušao masteriranu kompilaciju u jednom slušanju, ugodno sam se iznenadio jer vidim veliki napredak lokalne scene na području produkcije i autorskog izražaja “, kaže Sergej Snooze, koji je i radio selekciju.
 
 Na “Music For  Batteries”  nalaze se veterani poput Ivana Komlinovića s tech house gruvalicom “Alchoholic”, Blashka koji predstavlja fantastičnu kolaboraciju s australskom pjevačicom Sanas te Dav s istinskom zvijeri za plesni podij “Kick the Nation”. Liquid Level potpisuje “Modnar”, dub techno traku dublju od Jadranskog mora, Amor s projektom Kiano and Below Bangkok predstavlja traku “Going Away”, koju kada čujete na plesnom podijiu možete otići samo još dalje u uživanju u glazbi
.alt
 
 
Istovremeno na kompilaciji se premijerno za Home Made pojavljuju RFMN s trakom koja je i deep i konkretna, a istovremeno razigrana, Squarewave čiji Octaver radi dubinsku masažu moždanih stanica, Eduard Penkala koji je svojom trakom opjevao atmosferu kuće u kojoj žive netko iz Detroita i netko s Mediterana, a tu je i Benkovac Ectasy Club koji šalje traku  iz Benkovca dokazujući da dobra glazba ne mora dolaziti iz velikih gradova.
 
Igor Brzović, Ivan Romac i Novem isporučuju tech house dancefloor ubojice dok nas  Yunnansound  časti trakom koja plete atmosferu poput pauka, a Microslav svojim uradkom potvrđuje da electro ima još dosta toga za reći.
 igor brzović
 
 
Od artista koji su već izdali na Home Madeu tu je traka od Sergeja Snoozea i Igora Šona na kojoj predstavljaju fantastičan vokal Ive Visković, isporučujući dub meets sax vožnjicu, Monotek nas uvodi u svoj svijet kornatskog deep techna, a Zarkoff i Popsimonova nas časte  prekrasnom skladbom “Azzure”.
 
Tu je i How Convinient s “Useless”, koji se nakon stanke od izdavanja vraća u prvobitnu formu, i Jan Frensin s ljetnim emotivnim uplifterom “Fringe Science” dok nas  Examine uvodi u romantično stanje duha i tijela trakom “Symbiosis”.
 examine
 
FM je prisutan na dvjema trakama – potpisuje vox edit  techno čudovišta “Downfall”  Le Chocolat Noira, druga pak je “Olja 2”, koju je napravio sa Snoozeom, te koju je remiksirao  Lad, Hrvat sa švicarskom adresom.
 
Kompilaciju “Music For  Batteries” preslušajte ili skinite ovdje i tako glazbom napunite svoje baterije.
 
sonus 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 2