Skip to main content
  • 26.11.2015.

Glazbeni opus Pillsmana na flooru Taboo kluba

Organizator i headliner programa Ecstatic Sound, Luka Jakopec na elektroničkoj sceni poznat pod kodnim imenom Pillsman, ovog će petka odraditi cijelonoćni set u zagrebačkom Taboo klubu.

Piše: 


Luka Jakopec ovog će petka ugrijati grotlo Tabooa presjekom svoje produkcije, te modernih zvukova deep techna i tech housea. Od kako je unazad par godina intenzivno počeo nastupati po zagrebačkim klubovima Pillsman je razvio respekt publike zbog svojih energičnih maratonskih setova, često odrađenih u afterhours terminu, kako u Gjuri 2 tako i u Taboou.

Pillsman je rođen nuklearne godine 1986. u Zagrebu, a glazbom se počinje baviti već krajem devedesetih, poigravajući se programima za produkciju. Dok isprva nije niti pomišljao nastupati pred živom publikom već samo producirati glazbu, Pillsman na nagovor prijatelja počinje početkom 2000. svirati na privatnim partyjima te u manjim klubovima, da bi krajem prošlog desetljeća u rodnom mjestu svog oca, Svetom Ivanu Zelini sa prijateljem Sašom Poldrugačem organizirao Green Town Beats, prvi veliki elektronički event u povijesti tog prigorskog gradića. Pillsman tada postaje voditelj emisije House Tuner Radio Show na Radio Zelini a kasnije Radiu Liberum, te bilježi i prve nastupe u legendarnim zagrebačkim utočištima underground scene, Fanaticu, Jedinici te F-Clubu.

Pillsman tijekom tog cijelog razdoblja neumorno radi na vlastitoj produkciji te izdaje za nekolicinu labela od kojih se najradije sjeća suradnje sa Mariom De Bellisom i izdanja za njegov Desperadoz Records, te Damirom Borovčakom-Sthekersonom i njegovim Teknotikom. Noviji dani su manje više poznati, no valja ih svakako spomenuti. Sredinom 2014. Pillsman pokreće program Ecstatic Sound koji je od tada ugostio kako legendarne umjetnike hrvatske scene tako i strane glazbenike, od kojih Jakopec posebno ističe sarajevskog producenta Wordu, te dva dj majstora, švicarskog SoulTeca i španjolskog Alberta Cardenosu. Zaredala su i gostovanja u BiH, Češkoj, Švicarskoj i Engleskoj, a trenutno se uz rad na produkciji Pillsman bavi i organizacijom sljedećeg Ecstatic Sounda koji 12. prosinca u Zagreb dovodi goste iz susjedne Slovenije.

Na kraju valja spomenuti kako će večer u Taboou otvoriti mlada nada i šegrt kultne Jedinice Krema koji će u tri ujutro deckove prepustiti našem Luki. Svirka traje do deset ujutro, a usijana atmosfera i nezaboravan provod su zajamčeni.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2