Baner

Godina 2015. kroz oči Pere Fullhousea

Ponedjeljak, 21 Prosinac 2015

Jedan od pokretača dalmatinske elektroničke scene Pero-Fullhouse osvrnuo se na događaje koji su obilježili ovu godinu na glazbenom polju oko njega, te je uz specijalni miks napravio i popis underground traka koje su ga oduševile u 2015.


"Puno gigova, nastupa u klubovima, festivalima. Moondance festival iza kojega stojim je dignut na višu razinu i prepoznat je izvan naših granica kao kvalitetan techno festival. Kao promotor ugostio sam artiste koje sam odavno želio dovesti: Octave One, Analogue Cops, Oliver Deutschnmanna, DJ Bonea. I jedna od najvažnijih stvari je da je Moondance iznjedrio dva fantastična domaća live izvođača - Ivana Komlinovića i Jana Kinčla Zeroa. Moram spomeuti i splitski klub Junglu koju sam sa suradnicimo uspio oživiti. Pred kraj godine dobio sam kao šlag na kraju dva giga u Berlinu, Ritter Butzke i kultnom Golden Gateu.

 

Pero FullHouse - Jungla's Fever Mix by Pero Fullhouse on Mixcloud

 

Godinu završavam Božićnim partijem u Jungli 25.12. uz live svirke Komlinovića i Zera, te potom Dočekom Nove godine - prvo ću nastupiti u Jungli uz Alexandra Kowalskog, a poslije i na splitskoj Rivi od 3-4 ujutro. Drago mi je da su organizatori uvrstili i techno u taj po prvi put urbani doček. Split ima jaku tradiciju elektroničke glazbe i napokon je stiglo priznanje. Uvjeren sam da je to sve uvertira u fantastičnu 2016. za koju se trenutno puno toga planira".


Trake koje su me oduševile ove godine:
Subjected - Shift (Oscar Mulero Remix) [Warm Up Recordings]
Inigo Kennedy - Requiem (Efdemin 'Journey To The Stars' Mix) [Token]
Patrick Walker - Outpost [Soma]
Möd3rn - Mö 15 [Mod3rn]
Dan Curtin - Selfish feat Habida (Analogue Cops remix) [Turquoise Blue Recordings]
Bjarki - I Wanna Go Bang [TRIP]
Aphrohead - Let's Prance (Radio Slave & Thomas Gandey Last Communication Remix) [Crosstown Rebels]
Woo York - Blade Runner [Soma]
Dj Deep & Roman Poncet - Exsurgence (Main Mix) [TRESOR]

Godina 2015. kroz oči Pere Fullhousea