Skip to main content
  • alt
  • 22.11.2014.

Golemi sintisajzer na ulicama Tokya

Kada Red Bull Music Academy nešto radi onda je to dobro, jako dobro, a pridruži li se Rhizomatiks tada postaje još bolje.

 
Crveni bik se ovoga puta upario s japanskim dizajnerom Daitom Manabe iz Rhizomatiksa kako bi na ulice Tokyja postavili nešto što do sada još niste vidjeli. Interaktivni glazbeni eksponat koji vam je stavljen na raspolaganje, Golemi, potpuno funkcionalni, sintisajzer (s naglaskom na “sajz” dijelu ovaj puta čini se), pored kojeg ćete se osjećati kao liliputanac.

alt

 
Red Bull Academy uvijek pokušava pogurati granice onoga što je moguće, ali ovoga puta smo zaista imresionirani. Oduševljeni prolaznici su se entuzijastično krenuli igrati gumbićima i touchscrenom, proizvodeći prave live “jednom u životu” setove. Tko se to decentno pogurao kroz gužvu i iskušao i sam ovu zvijer? Upravo ćete Carla Craiga vidjeti u jednom od kadrova kako iskušava mogućnosti ove spravice.

alt

 
Sam autor ovog uličnog eksponata napomenuo je kako je on konstruiran s ciljem da ljudi iskuse glazbu intuitivno. Možete se igrati, slušati, eksperimentirati, zaplesati uz ritmove koje su na licu mjesta složili vaši sugrađani… Fantastično ostvarenje na kojem bismo bez sumnje željeli zavrtiti koji pipac. Za video, izvoli, slijedi nas ovdje i uživaj u ovoj audio/vizualnoj poslastici.
 
 
Izvor: redbullmusicacademy.com
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk