Skip to main content
  • 16.04.2009.

Goodbye Ibiza! Svjetski clubberi se okreću novom tržištu

Prije 30-tak i više godina Ibiza se pokazala kao otok za cjelodnevno i cjelonoćno partijanje te gostovanja najboljih svjetskih DJ-a. Sloboda, uživanje, chillanje samo su neke od karakteristika koje je “white island” mogao pružiti posjetiteljima. Judge Jules, Pete Tong, Paul Oakenfold predvodnici su elektronskog pokreta čija će imena vječno ostati ucrtana kao začetnici pokreta koji je poharao svijet. A sada u moderno doba na Ibizi se piše druga povijest, nažalost ona negativna.

Piše: 

 

Već 2-3 godine dobivamo vijesti kako su vlasti na Ibizi, policija ili inspekcije zatvorile poneki klub, ili zabranile after partije koji su bili zaštitni znak ovog otočja. Šlag na kraju dodan je kad je na vlast stiglo nekoliko političara koji od Ibize žele napraviti oazu elitnog turizma nešto poput St. Tropeza ili Monte Carla. Sada odjednom, elektronska glazba više nije dobrodošla, posjetitelji koji prate ovaj smjer smatraju se lošim gostima, osjeća se neki nemir, napetost u zraku te pad atmosfere.

ImageČini se kako Ibiza polako gubi primat jer partygoeri ne vole mjesta gdje se ne mogu opušteno kretati i zabavljati. Lani su mnogi “pali” na cesti iz San Antonia do Ibize jer je policija doslovce organizirala zasjede i zaustavljala automobile prepune partijanerima, pretresala ih do gola i ponekad radila protiv zakona samo da što više štete učini ovoj sceni. Zatvaranje kluba DC10, ukidanje after partija u legendarnom Spaceu, dolazak političkih moćnika elitnog usmjerenja, i policijska podmetanja te racije dovele su Ibizu pred slom.

{seyretpic id=255 align=center}

Sada, nekoliko mjeseci prije početka sezone, vrlo klimave sezone za Ibizu, i dalje se nagađa kako će sve proći. Agencije i aviokompanije zabilježile su ogroman pad putnika i bookinga za Ibizu uslijed ovih događaja, pada britanske funte ali i globalne recesije.

Pete TongSvjetski clubbing i clubberi polako ali sigurno okreću se novim zanimljivim destinacijama i tržištima a u kuloarima Hrvatska je jedna od najpoželjnijih destinacija. Tu se osjeća mir, želja za partijanjem, atmosfere su uvijek na vrhuncu a stvoreni su svi preduvjeti za širenje pozitivne energije. Kad na to dodamo veliki broj zgodnih djevojaka, naša zemlja ima veliku klupsku budućnost posebno u ljetnim mjesecima. Byblos, Rabac Festival, Hartera, InMusic, Papaya i Aquarius, Hacienda i Aurora, Hemingway, Petar Pan, Veneranda, Dubrovnik.., samo su neke od destinacija koje će ovoga ljeta ugostiti preko 10 stranih i svjetskih poznatih DJa.

Prema predviđanjima mnogih stručnjaka Hrvatska je ove godine definitivni ljetni hit, a HR klubovi će imati po gostovanjima najbolju sezonu. Dokazat će to i premoćni line-upovi koji su dogovoreni za ovu sezonu od sjevera do krajnjeg juga. Mnoge klupske večeri s Ibize imaju plan preseliti u nove krajeve. Globalna recesija tjera ljude u naše krajeve zbog dobre ponude i niskih cijena. Kao jedna od zemalja navodi se Hrvatska čije tržište polako ali sigurno zahvaća sve veći interes među clubberima diljem Europe.

{snippet 1}

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2