Skip to main content
  • 18.07.2019.

Gošća Imperiuma se ne skida… sa vrha top ljestvica!

Daleko od naivnih dualno suicidalnih buntova u kojima teenagerka prkosi tatici smucajući se s nekime iz drugoga "klana" pod balkonom, ovoj Juliet možeš osvojiti srce samo plesnom poemom pod pultom ili za njime.

Piše: 


Vješta lisica elektronike, gospođica Fox, stiže ovoga ljeta i na bine Imperiuma. Tamo gdje je Una kap po kap snagom skupljene upornosti usjekla sebi put nastaje bihaćka Gradska otoka i u njoj smješteni ovogodišnji plesni san Imperium festivala pod okriljem bihaćkih čuvara zvuka, Soundkeepers fila voltažu kablovima za preko 15 izvođača od 02. – 04. kolovoza. Umjesto frkanja sablji i sukanja brka sada se uvrću melodije, ritmovi i tijela.

Juliet stoga pakira šake glazbe, tuđih priča i vlastitih štorija koje žive na labelima kao što su Drumcode, Odd Recordings, Relief Records, Toolroom Trax, Suara, Set About, Great Stuff Recordings i Cajual Records i stiže u Bihać. Posljednjih nekoliko godina šarke techno institucija širom su otvorile vrata mladoj ženi pozivajući je na neke od najpoznatijih esencijalnih plesnih podija globalne elektronike, a nastaju i techno himne "Twisted" izdane s Ramirova ODD labela i "Come Closer" koju je svijetu približio legendarni Drumcode i koja je beskonačnim životima živjela u setovima upravo Adama Beyera. 2017. turneja ju je provela azijskim kontinentom –  kroz Tajland, Južnu Koreu, Kinu, Singapur, Maleziju i vratila je natrag na domaće ulice Berlina, a plesala je i Finska, Južna Afrika, Australija i čitava Sjeverna Amerika, te se rađa i fantastično novo izdanje za Odd Recordings naziva "Radiate".

Traku za trakom, izdanje za izdanjem i suradnju za suradnjom Juliet uspijeva stvoriti zasebne svemire traka koji pohode vrhove ljestvica bilo vlastitim studijskim uracima ili u kolaborativnim sklopovima gdje tuđim vizijama posuđuje vokal. Tako se najbolji savjet ikada "Just Breathe" stvoren u suradnji s Metodijem Hristovom čvrsto drži samoga vrha Beatport-ove techno top 100-tke, da bi je u stopu slijedila i meka sjeta ljubavnog zanosa trake "Thinking About You" stvorenu uz Spektre, koja je u top 10 već preko 3 mjeseca. U novijim stvarima upisanima u repertoar beskrajno je ponosna i na, s Ramirom Lopezom stvorenu, "On Your Face" koja i dalje neprekidno ječi floorovima. Julijinu osobnu zahvalu za svu podršku, ljubav i slušanje možeš pronaći na službenoj FB stranici.

A ti spremi kofere, sredi prijevoz i uhvati upade za Imperium ovdje. Okupi ekipu za novu prekograničnu elektroničku avanturu i dopusti si dobrovoljno prepuštanje ljubaznom imperiju zvuka.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2