Skip to main content
  • 8.05.2007.

Guy Gerber – Belly Dancing

Cocoon nastavlja sa svojim trendom izdavanja melodičnog techna sa house prizvukom. Guy Gerber nastavlja sa svojim osvježavajućim projektima punim osjećanja, dobrog groovea i sjajne posvećenosti detaljima i njihovom uklapanju u jednu cjelinu. DJ-evi i publika širom svijeta nastavljaju se oduševljavati.

Piše: 

Da li ga smatrali "spasiocem progressiva" ili jednostavno čovjekom sa svježim idejama, Guy Gerber ne prestaje isporučivati kvalitet u domenu muzike koja prelazi ograničenost žanrovske podjele inkorporirajući techno ritmičnost, house groove i trance osjećajnost i melodičnost uz minimalističku posvećenost detaljima u aranžmanu. Njegova karijera je u konstantnom usponu, a ovo novo izdanje samo doprinosi tome. Naslovna pjesma je sjajna kompozicija u kojoj dominira melanholična istočnjačka melodija prigodna nazivu "Belly Dancing" (trbušni ples). Siguran sam da ima djevojaka koje bi izvele dobar plesni performans uz ovu pjesmu. Ova pjesma je svakako pogodnija za ranije faze seta i večeri, s tim što je odlična da napravi mističnu atmosferu na vašem podiju.Ako želite začiniti vaš set, onda vam je toplo preporučujem.
Kompletna kompozicija je ispraćena odličnom jednostavnom i groovy bass linijom, uz puno promjena u domenu perkuzija. Zvuk nalik na čegrtaljku prati cijelu pjesmu, a ostali elementi se smjenjuju formirajući pomalo breaksy ritam. Kao prateća pjesma ovom izdanju, pojavljuje se jos jedan dragulj u vidu novog remiksa Gerber-ovog velikog hita "Sea Of Sand" koga je uradio renomirani Patrik Zigon. Mnoge ova stvar podsjeća na hit "Beau Mot Plage" od Isolee. Jedna sjajna lagana pjesma sa odlično iskorištenom glavnom temom, na odličan način dopunjenom dodatnim pratećim melodijama. Konstrukcija perkuzija je također odlično urađena, pa ovu stvar veoma preporučujem za početne faze večeri, kada prija ovakav zvuk.

by Danijel Savić

Izvor: www.happynovisad.co.yu

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2