Skip to main content
  • System Divine

Gužva u Rijeci. System Divine aktivan sve u 16

Riječki elektronički snagator, System Divine ima pune ruke posla, kako na polju produkcije tako i DJ-inga. Pričamo vam priču što, gdje i kada…

Piše: 

Naslovna foto

System Divine

Kako ponos grada Rijeke tako i elektroničke scene u Hrvatskoj, za System Divine-a kroz godine je bilo dovoljno razloga da ga se upozna. Među glavnim krivcima zašto ovog dizajnera klupskog plesnog zvuka znate su Carl Cox koji ga je ubacio u svoju playlistu na Tomorrowlandu, remix za legendarnog producenta Moby 'Go' te nagrada Ambasador. Sve ono prošlo znate napamet, tko je, gdje je i kako je sve počelo, pa želimo vas uloviti u sadašnjosti da vam ispričamo i nešto onog budućeg u životu ovog lika.

Za probijanje leda poslužit će nam događaj u Kostreni nazvan Status Quorum. Ovo je drugo ovakvo druženje, gdje kao glavni gost stiže System Divine. Mjesto radnje je Quorum Beach bar koji tako u subotu 21. srpnja otvara vrata u 22 večernja sata za entuzijastične lutalice željne plesa u režiji domaće škvadre. Oni koji čine temelj scene u Kostreni su vam Tommy Marquez, Marcel i MSS & DJ Element. Plaćanje upada odradit će se na licu mjesta, a potrebno je odvojiti simboličnih 40 kunića.

Sa subote skačemo ne drugu subotu, onu iduću, 28. srpnja, na plovidbu morem. Ljeto je, pa kamoli bolje prilike nego da se 'umočite' u dobru glazbu i zrake Sunca. Događaj čiji organizator je kolektiv Liminal, tako zove i System Divine-a da ispriča još jednu u nizu priča kao što to radi proteklih 15 godina kao DJ. U opciji su polaska brodom, jedan u 15 sati sa Mul Opatija, te u 16 sati sa Mul Volosko. Povratak će biti iza 22 sata, no ako misliš da je to sve gadno se varaš. Tih par sati proći će ti u trenu, jer kada se dobro zabavljaš vrijeme leti. Tako da promotori to znaju unaprijed pa su odlučili pripremiti i afterhours party, no detaljnije upute gdje i kada saznat će se u narednim danima. Karte za ovu prigodu su limitirane, a moguće ih je ugrabiti isključivo slanjem poruke Liminalu ili na broj 095 197 0699.

Kako zvuči System Divine iz prve ruke znaš, jer smo sada izbacili dva naputka gdje ga je moguće ćuti. No kako izgleda zvuk kada sjedi sam u studiju i uparuje komponente u produkcijskom programu? Dvije friške produkcije ovog Riječanina vani su i spremne da se ubace u playlistu. Hrvatsko talijanska kombinacija isporučila je EP Yekenelay. Radi se o dvije trake domaćeg System Divine-a i Gfortya kojima je prvijenac za etiketu Family Grooves. Preko Beatporta se može kupiti OVDJE, a ispod je prilog za slušanje.

Za kraj nam je preostao remix System Divine-a za producenta Mirzinho sa trakom 'The Z In The Music'. Mirzinho je početkom srpnja izdao EP Return of the M za Tech Art Records te uz tri originalne produkcije zaposlio SD-a da priroda i svoj doprinos. Kako zvuči provjerite niže ispod, a kupnja ide preko linka za Beatport platformu.


 

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop