Skip to main content
  • 23.03.2010.

Headmovin u zagrebačkom Aquariusu

Nakon nepunih godinu dana, Headmovin projekt po prvi put dolazi u glavni grad Lijepe Naše – Zagreb. S ciljem da promovira stil po kojem je uvelike prepoznatljiv, Jackin House, do sad je obišao gradove poput Splita, Metkovića, Supetra na Braču te u više navrata kod ljubitelja ove vrste glazbe izvukao osmijeh na lica i neumorni ples do ranih jutarnjih sati. Istu priliku da vidite i čujete nešto novo, Headmovin team će vam pružiti 26.03. u kultnom zagrebačkom klubu – Aquarius (A1).

Piše: 

Palicu prezentacije Chicago Jackin'-a ovaj put preuzet će sami pokretači Headmovin projekta – Groove Bugs , a rame uz rame s njima će svirati i hrwo E, također član Headmovin-a, koji će svojim setom prezentirati svoju glazbenu viziju. Kako mnogi nisu upoznati sa Jackin Houseom, ovo je super prilika da se nauči i posluša nešto "novo".

Stil Jackin nastaje još davnih 80tih u Chicagu, odakle i izvorni naziv “CHICAGO JACKIN”. Počelo je sa istoimenom vrstom plesa ("jackin' your body", op.a.), a kasnije prerasta u jedinstven stil house zvuka kojeg s pravom možemo uzeti kao izvorni oblik tog žanra elektronske glazbe.
Prožet hip-hopom, funkom, jazzom, soulom, a u novije doba biva blago provučen i kroz drum'n'bass te acid, čini jedinstven spoj različitih pravaca koji zajedno stvaraju ovaj jedinstveni glazbeni doživljaj zvan JACKIN HOUSE.

Inače, Headmovin projekt pokrenula je grupa mladih glazbenih entuzijasta koji pokušavaju hrvatsku klubsku scenu osvježiti novijom bojom zvuka, plesa i dizajna. Headmovin čine DJ-i Groove Bugs, Codyn, Senno, Vedri Tunes i hrwo E, a kao neizostavni dio cijelog projekta, tu je i Duky – glavni dizajner i Duje Dorotić Swoop – dizajner i član plesne skupine Unit-X koji prezentiraju sve popularniji House Dance u sklopu Headmovin projekta.

Tijekom prošle godine, uz potporu domaćih snaga također bivaju ugošćeni svjetski poznati i renomirani producenti i DJ-i kao što su The Sound Diggers (UK), Da Sunlounge (UK) i Tommy Largo (NL). Dio dosadašnjeg iskustva, vjere i entuzijazma Headmovin ekipe, možete okusiti 26.03. u Aquarius (A1) klubu, te nasmijana lica i rasplesano raspoloženje ponijeti doma zajedno sa svojim prijateljima.

Nadamo se da ćete nakon ovog uvoda sa zadovoljstvom dočekati i sljedeći projekt kojeg vam ova, već dobro uvježbana ekipa priprema jako skoro.

START: 22:30 h
CIJENA: 20 kn do ponoci, 30 kn iza ponoci

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2