Skip to main content
  • 21.04.2023.

Herceg najavljuje novi EP -Slavia- s kojom pokreće i neovisnu etiketu Hrcg

Partijaneri će priliku za čuti dosad neobjavljene Hercegove trake imati krajem mjeseca u pulskom Kotaču

Piše: 


Alen Herceg svoje glazbeno putovanje započeo je još 2003. s prvim javnim nastupom. Iako je odrastao uz techno zvuk, dobar dio karijere proveo je u house vodama pod imenom Alen Simple.

Njegove house trake objavljene su na renomiranim etiketama poput Toolroom, Blacksoul i Bonzai. No ipak, u 2016. se vraća svojim korijenima. Svoje prezime koristi kao umjetničko ime, a techno, vinili i ritam mašine obilježavaju njegove posljednje godine djelovanja.

Posljednji produkt iz Hercegove produkcijske “kuhinje” je EPSlavia” koji dolazi s tri live snimke i jednim remixom od Volstera. Trake na EP-ju nose nazi YUGO, ROJ.C (Live Version I), ROJ.C (Live Version II) i ROJ.C (Volster Remix).

Posebnost koju nam Herceg otkriva u najavi svog nadolazećeg EP-ja je što će biti neovisno objavljen na njegovom Bandcampu HRCG” koji je zamišljen kao mjesto gdje će izdavati vlastite live cutove sa povremenim obradama izvođača koje cijeni, kao što već imamo priliku vidjeti i čuti kroz “Slavia” EP gdje se nalazi remix Volstera. O odabiru osječkog DJ-a za remix trake ROJ.C, Herceg kaže “Volster je trenutno jedan od top techno producenata u regiji, tako da mi je on logičan izbor.”

Posljednjih par godina, Herceg je slagao te unaprjeđivao svoj produkcijski setup, a otkriva nam kako je trenutno zadovoljan i kroz njega može izbaciti sebe u klupskim frekvencijama. Setup koristi za kreiranje pravih live snimki, a u tome mu pomažu četiri analogne mašine. “Pokreni, snimi i kako ispadne, tako i bude. Nema popravka.” zaključuje Herceg.

Kako bi publici bliže dočarao svoj rad, stvaranje novog zvuka i igranje s njim, povremeno na vlastitom SoundCloud profilu objavljuje kratke isječke.

Osim što se posljednje vrijeme zabavljao s produkcijom, Herceg je pripremao i event u pulskom Kotaču imena “Walls”. Tematika plesnjaka koji je na repertoaru 28. travnja je “Old School vs. New School”. Postavu DJ-eva sačinjavaju DJ Make, Glocke, Herceg, Veli Jože i Ducky live.

Više o samom partyju Herceg komentira “Gdje je Make, stari pulski lisac pozvan da vrti ploče iz mladosti, gdje dva mladića iz LookingFor crewa, od kojih jedan nastupa live predstavljaju new school, ja u sredini spajam priče, također vinilima, sa pokojom neizdanom trakom, a event zatvara sveprisutni Glocke, mladić koji je poznat po nerijetko odsviranim 24 satnim afterima.” Zanimljivost za kraj,prije pet godina baš taj isti event Glocke je otvorio, a krajem mjeseca je bez razmišljanja na zatvaranju.

FB EVENT: "Walls" techno night w/ DJ MAKE, Glocke, Herceg, Veli Jože, Ducky live @ Kotač 28.04.

soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2