Skip to main content
  • 2.01.2017.

Hot Since 82 priznao da pati od tinitusa

Tinitus, pojava zujanja u glavi ili u ušima bez postojanja izvora zvuka i simptom koji često pogađa DJ-eve sve je učestaliji i kod publike.

Piše: 


Pretposljednji dan 2016.g. Hot Since 82 je objavio na svom Twitteru kako pati od tinitusa. Ovo je nažalost još jedan u nizu elektroničkih glazbenika koji je to javno podijelio. Tinitus mu se javlja na oba uha, te savjetuje svima da koriste čepiće za uši prilikom odlaska na bilo koji festival ili u klub.

"Tinnitus in both ears now !! This is not pleasant. It's keeping me up at night now, kids use ear plugs while raving. Having this sucks".

Kod jednog istraživanja provedenog na Medicinskom fakultetu u nizozemskom Utrechtu, tim stručnjaka je poslao na open air festival u Amsterdam 51 posjetitelja, od čega je 25 imalo čepiće za uši, a 26 je bilo bez zaštite. Prosjek slušanja glazbe je bio 4-5 sati. U međuvremenu su postavljeni audio instrumenti koji su mjerili razinu buke. Rezultati pokazuju da 12% posjetitelja sa čepićima za uši je osjetilo tinitus, a čak isti problem je imalo čak 42% posjetitelja bez čepića. Kao najveći razlog zbog kojeg se čepići za uši koriste u vrlo maloj mjeri na glazbenim događajima su nedostatak znanja i slaba dostupnost informacija i proizvoda.

 

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2