Skip to main content
  • alt

Hrvatska omiljeno festivalsko odredište

Festicket, najveća europska platforma festivalskih putovanja, ovih je dana objavila rezultate istraživanja o trendovima međunarodnih glazbenih festivala i prema kojima je Hrvatska  najomiljenije festivalsko odredište.

 
Prvo je to istraživanje te vrste i u njemu je sudjelovalo više od 2 500 ispitanika iz cijelog svijeta dok je poseban naglasak stavljen na navike britanske i prekomorske pohoditelje festivala. Tako istraživanje otkriva kako je 2013. 60% ispitanika svoje festivalije – kartu, smještaj i put – kupilo zasebno, ali da će ove godine njih čak 95% pokušati naći ponudu koja sadrži sve troje u jednom.
 
Istovremeno sve više festivalaca želi i sve više udobnosti kao što su smještaj u hotelu ili hostelu pa čak i luksuzno kampiranje. U 2013. godini njih je  8%  noćilo u luksuznom hotelu dok će 2014. godine nevjerojatnih 80% potražiti smještaj te vrste. Brojni ispitanici otkrili su kako pohođenje festivala smatraju godišnjim odmorom, a 60% njih produži ostanak kako bi bolje istražili festivalsku lokaciju, odnosno državu u kojoj se održava.
 
Hrvatska je omiljeno festivalsko odredište jer nju je lani posjetilo više od 20%  ispitanika dok je Njemačku posjetilo 19%, a Nizozemsku  12%. Detaljno izvješće i infografiku pogledajte ovdje.
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop