Skip to main content
  • alt
  • 30.12.2014.

Hrvatski klub u 25 najboljih na svijetu

Tiga, Trojan Sound System, Hot Since 82, Kate Simko… sjeli su, počeškali tjeme i bacili imena 25 najboljih klubova u svijetu. Kome ćeš vjerovati ako ne njima koji ovaj život žive iz dana u dan.

 
Zamisli samo koliko klubova ima na planetu. Morat ćeš naravno zamisliti jer ovo ne zna čak ni Google, a gle, ako Google ne može pronaći brojku…
 
Od ove astronomske cifre oni koji svoje dane i noći provode na mračnim rasplesanim floorovima i od njih žive ipak su na popis 25 na svjetskom plafonu clubbinga odabrali i hrvatski klub u Tisnom. 

alt

 
Dj Gilla je naveo upravo ovu plesnu meku na otvorenom kao svoje najdraže mjesto za party. Barbarellas je klub u rukama ekipe koja ujedno vodi i Garden festival koji će na ljeto 2015 održati svoju finalnu inačicu.
 
Izgleda da se Tisno nalazi ponad nekog podzemnog ritrualnog trokuta dobre energije jer se uz Garden Festival, i sada očito jedan od najklubova svijeta, ovdje smjestio i Electric Elephant i Stop Making sense.
 
Barbarellas je legendarno i nezaobilazno mjesto, alfa i omega svih aftera na koje vrijedi poći. Originalno je bio klub na zatvorenom  s dekorom koji je nepogrešivo vraćao u stanje uma ludih 70-ih, da bi se kasnije prebacio na otvorenu terasu. DJ Gilla je naveo da obožava atmosferu koja se stvori kad se ples pod zvijezdama pretoći u svitanje na dalmatinskom nebu ponad rasplesane gužve.

alt

 
Virnite koja je to preostala dvadesetčetvorka koja se našla u ovom prestižnom kružoku kvalitete:
 
Fluxus Ministerija, Litva (Breton)
Berghain Panorama Bar, Berlin (Tiga)
OHM, Berlin (Berlin Comunity Radio)
20/44, Beograd (Jane Fitz)
Auslage, Beč (Jane Fitz)
Air, Amsterdam (Sam Divine)
The Villa, Oslo (Jon Rundell)
Kaffibarinn, Reykjavik (Samaris)
Badaboum, Pariz (Monte Martre)
Yoyo, Pariz (MOnte Martre)
Concrete, Pariz (Girls, Girls, Girls)
Cross Club, Prag (Bambounou)
Salon des amateurs, Dusseldorf (Yound Marco)
Kaiku, Helsinki (Young Marco)
Propaganda, Moskva (Kate Simko)
DC10, Ibiza (Hot Since 82)
Elrow, Barcelona (Tiga)
CDLC (Carpe Diem Lounge Club), Barcelona (Sam Divine)
Nitsa Club, Barcelona (Coyu) 
BIg Bang, Rim (Trojan Sound System)
Goa, Rim (Magda)
Casablanca Soul, Santorini, Grčka (Osunlade)
Lux, Lisabon (João Pedro Silva)
iBoat, Bordeaux (Kate Simko)
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2