Skip to main content
  • 31.08.2019.

Hvarski rejverski sastanak Kabol

Prvi tip zainteresiran za glasno, glasnije i najglasnije gospodin je s punom bradom i jednako punom glavom kakvu samo izumitelj na ramenima nosi – Alexander Graham Bell.

Piše: 


Pitaš li što je decibel bilo bi genijalno pitati Alexa po kojem je decibel i dobio ime, no ne možeš, pa pitaš nas. Uz to da je decibel jedinica kojom mjeriš intenzitet zvučnog vala, za nas laike to znači da mjeriš koliko je nešto glasno, deciBel je ujedno i ime udruge koja živi za glasno, elektroniku i komunikacijski potencijal glazbe i umjetnosti.

Prvi izdanci niknuli su na pulskim ulicama i udruga nastaje kao kolektivno udruživanje elektroničara 2002. te cilja stvoriti jednu zajedničku bazu hardwarea, softwarea, medija i opreme koje stavlja na raspolaganje članovima. Relocirani u Stari grad Hvara vraćaju se na scenu 2011. s Rudina Open Airom. Uz osnivača Sašu, ljutog prezimena Hren, udruga je danas most koji uključuje lepezu generacija gdje proces učenja i poučavanja teče na obje linije – mladi uče od iskusnijih te na raspolaganju imaju opremu i resurse koje si možda još ne mogu priuštiti, a iskusni su ojačani mladenačkom energijom i entuzijazmom.

TechnOtok se rađa na valu deciBela kao njegov prvi veliki projekt gdje su Hvaranke i Hvarani shvatili da je moguće stvoriti iskustvo kakvo žele umjesto da bezuspješno traže glazbu koju vole u noćnoj ponudi rada. Nije prošlo dugo dok se TechnOtok nije razrastao u druženje DJ-a i plesača, u usko povezanu ekipu koju veže ista ljubav. Komercijalne kapitalističke sestre originalnih raveova ne pale im maštu, pa slažu old school priče gdje se svakoga Dj-a potiče da svira baš ono za što osjeća žicu i strast, žanrovi elektronike su nevažni.

Nitko ne zarađuje, upadi su free i šankova s precijenjenim pićima nema. Ovo je samo spontani mutno legalni rave, ništa manje i ništa više, a organizatori napominju: "Eliminiranje financijskog aspekta dozvoljava svima da se samo opuste i dobro zabave bez ikakvih očekivanja; sve jednostavno teče […] Ne tražimo slavu ili bogatstvo, jednostavno želimo samo pustiti nekoliko ploča s našim ljudima i sretno živjeti na mjestu koje volimo zvati domom."

I ponovo je vrijeme za još jedan godišnji plesnjak pred pozdrav ljetu, jer se ekipa deciBela 2. rujna vraća u Vojarnu @ Kabol  uz maksimu 12kW zvuka, 2kW vjetra, i ∞kW zabave. Ovaj novi svježi hvarski rejverski sastanak pod paskom je Ollija, za vizualno se brine Polly, a za DJ pultom će se od 10 uvečer do 7 ujutro izmjenjivati Rupaar, DjGoza, Dario, freak, Nikola i Mislav.

DeciBel ekipa kao i obično plesače moli da pomognu jedni drugima s prijevozom i da ubace one bez prijevoza ako imaju koje slobodno mjesto u autu, napominju da si poneseš piće ako ti se pije i mole da poštuješ lokaciju i bacaš opuške isključivo u pepeljare i upozoriš ekipu koja to ne čini, žele da plešeš jako, partijaš bez straha i odgovorno, a ako ti se hoće ubaciš štogod u kutiju za dobrovoljne donacije. Vidimo se na rejverskom sastanku. Aktovke i ne trebaju, samo uši i srce.

FB EVENT: HRSK

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2