Skip to main content
  • 1.06.2016.

I DJ div Uto Karem je čuo za Taboo klub!

Tjedni su dugi, dani i noći zahtijevaju disciplinu i polagano trganje komadićaka sebe koje žrtvuješ kao paljenice tome da bi sve u realnosti onoga što zoveš životom teklo glatko.

 
Kako ure kuckaju svoje zaglušujuće tik-takanje prema vikendu tako se pod površinom u mesu stvara pritisak, malo po malo, jedan po jedan bar u tetivama, jedna po jedna "to-do" lista krčka u mozgu sve dok sve u tebi ne zavrišti i ne zapišti eksplozijom u mračnoj slatkoj strobom ispresjecanoj tami podija tvoga grada.
 
 
Pa tako ako je igra sudbine ili odluka htjela da tvoja stopala kao adresu upisuju Zagreb, baš si sretan (daj si jedan self high five) jer te nove vikend avanture vode na iskupljenje u Taboo. Tabooljanje, tabooljarenje, tabooliranje, tabooičenje…. kako god ga voliš zvati unutar prostora sebe, nije ni važno. Ono što jest je da se glas o jednom dubokom, dubokom mračnom grotlu taman negdje na ivici devetog paklenog kruga (zato je uvijek usijano ako si se ikada pitao) u metropoli tvoje divne zemlje prenio preko morske površine i dosegao talijansku čizmu rezultiravši time da si upišeš Taboo u petak, 3. lipnja u plesnu karticu debelim crvenim markerom.
 
Italiju bazom zove nitko drugi do jednog Uta. Gospodin Karem, priupitaš li ga koliko ljubav traje, uz osmijeh odluta vremeplovnim mašinama dva desetljeća u prošlost dok mentalno prebire po golemim izdanjima za legendarne labele i jednu priču rođenu iz vlastitih prstiju, Agile Recordings.

 
Kada radiš nešto kako spada, kada je techno ljubavnica s kojom liježeš i dama s kojom se budiš nije ni čudno da dok srčeš prvu jutarnju kavu pod prozorom gledaš kako se za tvoje stvari trgaju globalci kao Plus 8, SCI-TEC, Tronic, Definitive, Global Underground, H-Productions, Suara or Ministry of Sound…
 
Specifičan zvuk ovog DJ-a, producenta, label bossa i glazbenog urednika našao je svoj posvojeni dom i u setovima ekipe kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Dubfire, Marco Carola, John Digweed, John Acquaviva, Umek i Luciano, a pozornice Miami Ultre, Tomorrowlanda, ibiškog The Revolutiona, Pache, Aquasella festivala, Soul Techa, Rex  kluba i Watergatea spremno nude njedra.

 
S juga italije mlada glava krenula je u London gdje mentalni muzikalni krajolik mutira pod zvucima New Ordera, Depeche Modea i Soft Cella, da bi povratak u Italiju u jednađbu ubacio i Underground Resistance, Novamute i Plus 8, dok je stajao na horizontu bujajuće napuljske scene pogonjene na zvuk Detroita i Berlina. Već tenagerske godine  tražile su od života više. Pa ako u velikom planu svega što jest tražiš dat će ti se i Uto seli s floorova za pult, zatim u školske klupe audio inženjeringa i uredničke stolce talijanskih glazbenih magazina i sve na pozadini istraživanja toga do kuda je moguće rastegnuti mogućnosti novih tehnologija. 2008. je pak sabrala sve znanje i iskustvo u zigotu gipkog glatkog Agile Recordingsa.
 
Pa si odeš fino baš niže na event, udariš jedan "Going" (ne drami s "Interested", tko ne bi bio), nakon toga skreneš na buraza mu "Share", kažeš može stavit ću na "Public" i podijeliš event s tagiranim Taboo klubom. Mi ti tada dajemo status Tabooljana/anke extraordinaire pa upadaš za manje HR novaca i imaš extra pogodnosti. Koje? Idi pa vidi.

FB EVENT: UTO KAREM at TABOO CLUB ZAGREB!

 
I tada ostaneš na afteru, i tada daš sve što imaš za dati, položiš i zadnji atom snage duboko dolje na trećoj razini klupske svijesti, pa prožmirkaš na svjetlo, sunce ti spali rožnicu, nabiješ sunčane i odglavinjaš doma po koji REM ciklus. Zašto? Jer ćeš trebati energije za subotnju noć, čiji ponoćni beat preuzima zarazna energija i nesalomljivi optimizam jedne talentirane, fokusirane i sposobne dame.
 
Matrijahalana priča u subotu 4. lipnja dere pod jedrima Marthe. Kameleonka svega onoga što te tjera na ples vozi slalom kroz groovom napojen bass, svježi beat i hipnozu synthovima sve dok te zvučnik ne pomete u jednom glazbenom tsunamiju.

 
Od pojave za pultom EXIT-a 2013. regija je obratila pažnju na mladu slovenku koja tapiseriju svoje priče plete na podijima Austrije, Njemačke, Srbiije i Hrvatske i na festivalskim bombama Eco Festivala, Flowa, Lighthousea, Freshwavea i Dimensionsa. Zora, jutro, primarni slot, zagrijavanje ili after… za Marthu je nevažno, ona poznaje samo jedno vrijeme, techno.

 
Dođi, pleši, voli, budi, sanjaj! Taboo je zato ovdje! Uživajte u ludilu!
 
 

TABOO CLUB ZAGREB

Grgura Ninskog 2 / CRO
FACEBOOK:TABOO CLUB
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2