Skip to main content
  • alt
  • 25.09.2015.

I Istra se diže

Mladi ljudi u našoj zemlji neumorno rade na snovima, a dva upravo takva snovolovca dolaze nam iz Labina.

 
Tko su i što rade Mo’Funk i Asta Nova? Iza aliasa suvereno stoje persone Gorana Jurića i Maria Dropulića, dva Labinjana uronjena u produkcije koje ujedno predstavljaju u live nastupima. Eksplozija elektronike na početku 21. stoljeća ostavila je velikog traga na njima i danas rade dancefloor friendly zvuk s široko otvorenim rukama techno i house smjerovima.

alt

 
Svoje glazbene priče slažu iz funky elemenata, perkusija i nemirnog groovy ritma te zanimljiv eklektične atmosfere. Kao primjer navode posljednju stvar koja se iscijedila iz studija i kapnula na genijalni domaći Family Grooves label, Get On Down EP. Na njega su nakalemili dvije tech-house trake posipane snažnim deep i disco utjecajem, a vrlo uspješna izdanja našla su se i na Balkan Connection Tech i Insomniafm etiketama.

alt

 
No koji su planovi za budućnost? Kako vide sebe? Čini se da će do kraja godine i oni postati ponosni vlasnici labela kojem je u cilju svoj vlastiti grad i domaće sposobne umjetnike predstaviti na globalnoj underground sceni. Definitivno ekipa na kojoj treba držati oko. Čekaju nas još velike stvari!
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2