Skip to main content
  • 3.07.2008.

Ian Pooley – In Other Words (Ministry of Sound)

Kada su ga pitali o planovima za budućnost Ian Pooley je jasno istaknuo da ga ne zanima produciranje 4 uratka u 2 dana. “Tehnički to je moguće ali me ne zadovoljava“. Kao strastveni producent i glazbenik, preferira svoje slobodno vrijeme u studiju provesti korisno i napraviti produkciju koja ima svoju priču. „Volim kreirati kompleksne zvukove i pjesme“ kaže. Iako je svjetska house scena dosta uznapredovala, Ian Pooley se uspio snaći u tom vrtlogu i zadržati svoj identitet, tako da apsolutno nema problema kad svira u klubovima bilo da su u Milanu, Kievu ili Miamiu.

Piše: 

Njegov novi album „In Other Words“ kojeg je 13. lipnja objavio Ministry of Sound čini presjek modernog techna i housea ali u svakom momentu bilo koja produkcija jasno daje do znanja u kojem smjeru to sve vodi. Ovo bismo mogli nazvati putovanjem kroz kompleksne zvukove, pritom pokrivajući razne glazbene pravce od nudisca, do atmospheric, deep, latino housea i detroit techna. Uz mnogo perkuzija jedna od pjesama je napravljena u brazilskom stilu, zatim jedna je sa smirujućim vokalima i jazzy blue notama. Također na istom albumu ostvario je vrijednu suradnju s Robert Owensom, veteranom chicago housea iz Amerike napravivši pjesmu „Learn“ kao elektro šansonu. Tu su pomogli još Tim Fuller i Ulf Kleiner dugogodišnji kompanjoj Ian Pooleya. Zadnja pjesma ovog albuma ima funky vibracije koje kasnije pokreću snažni samba zvukovi.

Album pokazuje koliko je snage, volje i truda Pooley uložio u produkciju. Ona jasno govori o njegovoj prilagodljivosti različitim glazbenim pravcima jer u nijednom trenutku mu nije problem producirati ni deep, ni progressive pa ni atmospheric zvukove. Album nastavlja Pooley-evo glazbeno putovanje i nastoji na najbolji način osvježiti glazbeni opus što definitivno ostavlja jak i uvjerljiv dojam na slušatelja.

{snippet 1}

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop