Skip to main content
  • alt
  • 30.12.2014.

Intervju godine

Ovo je bila godina u kojoj smo mnogo pričali, razmijenjivali mišljenja, kopali po razlozima, ljubavima i planovima onih u čijoj glazbi uživamo.

 
Neki su bili optimistični, neki nisu, neki imaju žaljenja, neki vide nova prostranstva i svježe horizonte, ali jedno je sigurno. Njihov entuzijazam, ljubav, volja i rad stvaraju nove glazbene priče, daju ti nova sjećanja s mračnih podija i otvaraju emocionalna polja jedno po jedno kao da igraš duševni solitaire.

alt

 
Između svih ostalih divnih priča koje smo podijelili najviše vas je zanimalo što je rekao iskusni zagrebački lisac, Toxic, koji se iza pulta nalazi već 30 godina. Podijelio je s vama prve početke, dolazak po dragocjenu kazetu s elektroničkom glazbom, susret s idolom  Slavinom Balenom, obećanje da će mu, umre li prvi, ostaviti ploču, žaljenje što su veliki klubovi koji su zagrebačku scenu činili jednom od značajnijih u Europi sada zamijenjeni “zavičajnim klubovima” u kojima trešte cajke za izgubljenu generaciju… Provjerite kako zvuči i što je Toxic sve podijeiio u ovom najiscrpnijem intervjuu 2014.

alt

 
Uz razgovor s gospodinom techna, vizionarom, eksperimentatorom i alkemičarom neistraženog zvuka Jeffom Millsom vjerovali ste u bolje sutra. Podsjetite se što je sve imao za reći umjetnik koji stvara već 40 godina i budućnost vidi kao spiralu utopije i distopije jer je u čovjeku usađen ciklični moment rušenja samo da bi iznova gradio. Tako rastemo.

alt

 
Seb Taylor pionir je engleske goa trance scene i gospodin s naramkom pseudonima od kojih svaki nosi svoju vlastitu glazbenu zadatost. Svi smo mi klizni idenititeti i svaki od njih mora pronaći način kako bi se ispoljio pod svojim uvjetima. No ipak korijen je uvijek trance, a sa Scenom je podijelio kako smatra da je to jedina glazba koja ja imala mogućnost širiti se viralno s kontinenta na kontinent još i prije no što ju je www uzeo šaka.

alt

 
Ian Pooley, DJ T. I Christian Prommer na Korčuli? Da, i to zahvaljujući vizionaru hrvatskih korijena koji se iz Berlina, u kojem je rođen i odrastao, odlučio vratiti na otok na kojem je provodio ljeta svog djetinjstva i usred guste šume posaditi Boogie Jungle u kojem će mirnom otoku dati okus svjetskog undergrounda. Zašto, kako i od kuda ideja za Korkyralis Summer party pročitajte u razgovoru s Markom Matulovićem.
 
Svoja promišljanja o sceni, novim projektima i pogled na prethodnih 15 godina na podijelio je i jedan pol Play One dvojca, Darko Juranović iliti D’Knock. Juranović se osvrnuo na to da se prodaje samo najbolje, kvalitena ideja, kvalitetna provedba i sjajan tim podrške su nezamjenjivi, nema fejkanja, umetanja USB-a i onda stisneš play i besposleno mlataraš rukama, nagrada je jednaka uloženom trudu.

alt

 
Sve ove divne razgovore s domaćim i internacionalnim jahačma pulteva stavljamo na počinak i veselimo se novim razgovorima s onu stranu mikseta koji nas čekaju u 2015. Do tada dragi naši uživajte nam i rave on!
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2