Skip to main content
  • alt
  • 1.01.2014.

Intimni portret Nilea Rodgersa

Producent, tekstopisac, aranžer, gitarist, disko pionir – sve to je Nile Rodgers, čovjek koji je prodao preko 100 milijuna ploča.

 
Najpoznatiji po svom radu u grupi Chic koja je definirala zvuk 70-ih godina prošlog stoljeća, Rodgers, zajedno s glazbenim partnerom Bernardom Edwardsom, zaslužan je za neke od najvećih disco hitova.  “Dance Dance Dance”, “Le Freak” i “Good Times” tek su neki od Chicovih veleuspješnica, a Rodgers je potpisao i hitove “We Are Family” i “Lost Music” slavnih Sister Sledge. Krajem 70-ih Chic se raspada, a Rodgers kreće u producentske vode te je u 80-ima stvorio hitove za glazbenike kao što su Diana Ross, David Bowie, Madonna ili Duran Duran.
{youtube}h1qQ1SKNlgY{/youtube}
 
Ovo je tek dijelić Rodgersovih postignuća, a cijelu životnu, uistinu nevjerojatnu, priču možete doznati u BBC-jevu dokumentarcu “Nile Rodgers: The Hitmaker”.  Radi se o intimnome portretu jednog od najuspješnijih producenata ikad, čovjeku koji se gitare primio kao tinejdžer kako bi se maknuo iz sumorne svakodnevice da bi kasnije postao jedan od najradišnijih ljudi u glazbenoj industriji. Samo prošle godine surađivao je s Daft Punkom, Aviciijem, Eats Everything i Chase & Statusom, a tko zna što li nam je pripravio za ovu.
{youtube}2XA3OfeUdSE{/youtube}
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2