Skip to main content
  • 16.01.2023.

Involucija donosi žanrovsku fuziju kroz EP -Crna formula-

INVOLUCIJA je zamišljena kao buka dovoljno abrazivna da rezonira sa sve većom nelagodom od koje se pokušavamo odvojiti

Piše: 

Michael Morin i Lucija stoje iza INVOLUCIJE koja je stalna eksperimentalna suradnja umjetnika iz zemalja bivše Jugoslavije počevši od Saše Rajkovića zvanog Zarkoff, Jasmina Mahmića poznatijeg kao Le Chocolat Noir i Lidije Andonov umjetničkog imena Sixth June.

Naziv projekta proizlazi iz metafore za neprestano zapetljanu dubinu naše situacije – svijet se raspada, a zatim se ponovno organizira pomoću neočekivanih i ponekad uznemirujućih veza.

EP Crna Formula” spaja zvukove EBM-a, techna i post industriala u jedno kroz četiri trakeCrna Formula, Ideološka Fatamorgana, Zlatni Komarac i Struktura Jada. Novo izdanje INVOLUCIJE objavljeno je na berlinskoj etiketi Aufnahme + Wiedergabe, gdje se mogu pronaći i trake glazbenika kao Ancient Methods, Phase Fatale, The Horrorist, Terence Fixmer i Imperial Black Unit.

Iz INVOLUCIJE nam otkrivaju kako je projekt zamišljen da rade muziku koje vole u žanrovskim stilovima post industriala,EBM-a i techna popraćeno vokalima na “našem jeziku” u izvedbi umjetnika čiji rad cijene.

Crna FormulaEP dostupan je na svim streaming platformama, a uskoro stižu i video spotovi za njega.

Involucija – Crna formula – 01.01.2023 from Involucija on Vimeo.

brejcha 2
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.