Skip to main content
  • 1.03.2024.

Istraživanje: 80% ljudi doživljava emocionalne i mentalne benefite odlaskom na elektroničke partyje

Britanska udruga fokusirana na noćni život je objavila godišnje izvješće.

Piše: 

Naslovna foto

Jovana Semiz

Night Time Industries Association je objavio svoje godišnje izvješće “Electronic Beats, Economic Treats 2024” u kojemu istražuje utjecaj elektroničke glazbe u Velikoj Britaniji.

U prošloj godini, industrija noćnog života je ostvarila 2.5 milijardi eura profita, što je 6% manje nego u 2022. Također, 31 klub se zatvorio u 2023. među kojima je i kultni londonski Printworks.

Iako je 2023. nešto lošija s poslovne strane za samu industriju, u izvješću su objavili i rezultate istraživanja kojeg su proveli među tisućama partijanera. Istraživanje otkriva kako je elektronička glazba trenutno drugi najpopularniji žanr u Velikoj Britaniji.

No, ono najzanimljivije je sami utjecaj elektroničke glazbe na njene slušatelje i ljubitelje. Prema istraživanju 80% ispitanika doživljava emocionalne i mentalne benefite nakon odlaska na elektroničke partyje.

foto: Jovana Semiz
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk