Skip to main content
  • alt
  • 13.04.2014.

Iz ljubavi prema gradu, ljudima, glazbi i zabavi

Different Style je skup mladih i ambicioznih pojedinaca koji od 1998. godine rade na promociji elektronske muzike u Tuzli, ali i u BiH, a nedavno su se s radijskih valova preselili i na televizijske ekrane.

 
Iza  emisije Different Style u današnjem obliku stoje Nedim Begić, idejni tvorac, urednik i voditelj emisije, te snimatelji  i montažeri  Boris Marković  I Kristijan Meh. Begić nam otkriva kako je organizacija utemeljena 1998. godine s ciljem promicanja elektronske glazbe i prateće subkulture, a svojim zalaganjem proteklih godina nastojali su vratiti značaj pojma vrijednost kulturnog i zabavnog života mladih. Preko medija i posebnog načina na koji je Different Style djelovao izvršen je golem utjecaj na moderne tokove života grada i pojedinaca te su kao takav crew ostali upamćeni u mnogim generacijama. 
 
“Krenulo je od istoimene radijske emisije koja se emitirala preko 12 godina na Radio Kameleon, Radio TK i Radio Tuzla. Odrađeno je nekoliko desetina živih radijskih prijenosa festivala i partyja u cijeloj regiji Tuzle”, govori Begić nastavljajući kako je s vremenom Different Style proširio svoj spektar djelovanja na druge elektronske medije, prvo kao web, a danas i kao prva TV emisija  bosanskohercegovačkoj sceni elektronske muzike, kako bi pružio adekvatnu pomoć mladim umjetnicima i neafirmiranim pojedincima koji su skloni kreativnom izražaju uz elektronsku glazbu. 
alt
 
“Putem medija istodobno nastojimo upoznati širu javnost o čemu se zapravo radi kada je riječ o elektronskoj muzici i zabavama koje se rade uz nju.  Prikazati jedan veoma kreativan način izražavanja, ali i kompletnu kulturu koja prati ovu glazbu”, pojašnjava Begić. Na upit kakve li glazbene žanreve preferiraju, odgovara kako nema ograničenja jer svaki rad na polju promocije, edukacije i afirmacije pojedinaca koji dominiraju u ovoj glazbenoj domeni ili se interesiraju za ovakvu vrstu glazbe je dobrodošao. “Danas čak ni techno vise nije underground…te za sve sve one koji vrijedno rade i posjeduju kvalitet naš studio je otvoren. Veliki broj prijatelja iz Hrvatske, ali i cijele regije  surađivao je i ranije s nama te ih ovom prilikom srdačno pozdravljamo”, govori Begić nastavljajući kako su ključne riječi projekta te same ideje druženje i zabava.
 
.alt
 
“Cilj ove TV emisije, koja se emitira svakog četvrtka od 19:00 u programu RTV7 Tuzla, predstaviti  je rad domaćih promotora, DJ-eva i producenata. Prikazati što je moguće više zbivanjja, festivala i malih partyja na kojima sudjeluju BiH artisti i omogućiti svim gostima, DJ-evima i producentima koji dolaze sa strane da prenesu svoje impresije o proteklim događajima te podijele svoje iskustvo s publikom. Sve ovo je nastalo iz ljubavi prema gradu, ljudima, glazbi, zabavi, ali i jednom vremenu koje se danas piše, a sutra je povijest, zaključuje Begić zahvaljujući se na kraju DJ REDu, D-Styleu, N`btu, DJ Sivi, koji su započeli enigmu Different Style 1998. te  DJ Black Acidu, DJ Borgu, svim organizacijama, promotorima, medijima i vlasnicima klubova koji im dozvole nesmetan rad u BiH i regiji. 
 
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2