Skip to main content
  • 27.03.2016.

Iz Rusije s ljubavlju – Andrey Pushkarev

E! nights večeri u splitskom Kameleonu ovog puta idu malo 'dublje’.

Piše: 


U goste dovode pulena ruske underground scene Andreya Pushkareva, moskovskog dj-a i producenta kojem je ovo ujedno i prvi nastup u južnim dijelovima Hrvatske.
 
Andrey se svijetu predstavio kroz setove na online radiju Deepmix Moscow gdje je emitirao nekomercijalni underground techno i house u 53 zemlje svijeta. No njegova priča počinje puno ranije, sredinom devedesetih, kada je počeo svirati po klubovima. 2000. seli u Moskvu te osim dj karijere preuzima posao njemačke tvrtke koji uključuje selekciju cd-a, dvd-a i vinila za rusko tržište što ga je učinilo jednim od većih kolekcionara rijetkih techno i house vinila te ih u svojoj kolekciji broji preko 5000. Osim nevjerojatne kolekcije, posao mu je pružio uvid u funkcioniranje izdavača, promotora i dj-a te otkrio što i kako je popularno na sceni.
{youtube}ll1uGjuTfSs{/youtube}

Andrey je i glavni akter dokumentarnog filma Kvadrat koji realno prati život dj-a na gigovima i svemu onom između istih. Osim dj karijere razvija i onu producentsku izdavajući na labelima poput Circus Company gdje su mu kolege Nicolas Jaar, Dj Koze, Art Department itd…Tehnička preciznost, profesionalni pristup te izvrstan glazbeni ukus obećavaju jedno odlično glazbeno putovanje.

Ovim eminentnim imenom elektroničke scene predstavlja se kolektiv Simulation koji polako gradi svoj put do svih clubbera u Splitu. Svoj tok misli već su pokazali kroz nekoliko partija kada su bili domaćini gostima poput Jay Shephearda, Martina Landskog i Jimpstera, a ovog puta kroz glazbu i sliku donijet će svu čaroliju koju ovaj dj nesebično širi u svojim setovima.

Ovog puta za warm up je zadužen Cid, dok će zatvaranje odraditi Milan Pivalica. Karte se mogu nabaviti u pretprodaji po cijeni od 60, a na dan partija po cijeni od 80 kn.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2