Skip to main content
  • 10.10.2015.

Izašao treći album St. Germaina – “St. Germain”

St Germain se vratio. Isti kao nekad, ali nepredvidiv kao nikad do sad!

Piše: 


Dvadeset godina nakon uspješnog albuma ”Boulevard”, petnaest godina nakon nagrađivanog “Tourista”, nakon nekoliko svjetskih turneja, Ludovic Navarre, alias St Germain ponovno je ušao u studio. U petak 9. listopada izašlo je njegovo treće i jedinstveno izdanje pod nazivom “St Germain”.

Za “St Germain”, Navarre je inspiraciju našao u afričkoj tradicionalnoj glazbi, ponajviše s malijskog teritorija koja se oslanja na ceremoniju lova i rituala naroda Mandinke u kojima pjevači, plesači i glazbenici slave različite faze života.

Kao pravi čarobnjak zvuka, St Germain uspješno je stvorio ritmičan i prozračan spoj zvukova, kombinirajući tradicionalne afričke instrumente poput kore, balafona, peul violine, sokua i žičanog instrumenta n'goni s električnom gitarom i saksofonom, a sve to pomiješano s elektroničkim sekvencama i slojevima. Njegova tehnika evidentna je u instrumentalnim stvarima poput "Hanky Panky" "Mary L" i "Forget Me Not" dok su za "Sittin' Here" "Voila" i "Family Tree" karaktersitični vokali malijskih glazbenika Nahawa Doumbia, Fanta Bagayogo i Adama Coulibaly. St Germain poznat je i po svojoj ljubavi prema blues glazbi, stoga je najavni singl “Real Blues” u kojem je ukomponirao vokale teksaške blues legende Lightnin' Hopkinsa posvetio Mississippi bluesmanu R.L. Burnsideu koji je preminuo 2005. godine.
{youtube}vuYm4QRvDmw{/youtube}

St Germain je produkciju istoimenog albuma izvršio u vlastitom studiju gdje se okružio s afričkom dijasporom, ponajviše iz Malija i Senegala kao što su Adama Coulibaly (Salif Keita), Sadio Kone, Guimba Kouyate, Cheikh Lo Ouza Diallo , Mamadou Cherif Soumano (Tiken Jah Fakoly) i Zoumana Tereta. Ova međunarodna ekipa glazbenika nadopunjena je klavijaturistom, Didier Davidasom iz Martinique, brazilskim perkusionistom, Jorge Bezerra (Joe Zawinul Syndicate), senegalskim basistom Alioune Wade (Ismael Lo) i saksofonistom, Edouardom Laborom iz Guadeloupea, koji se također pojavljivao na prethodnim izdanjima.

Album je masteriran u legendarnom londonskom studiju Abbey Road od strane Alexa Whartona, čovjeka koji je zaslužan za Beatlesov "Live at the BBC", a radio je s Chemical Brothersima, Gilberto Gilom, Scottom Walkerom itd. Za masku koja obilježava naslovnicu albuma zaslužan je dizajner Gregos, street umjetnik koji postavlja skulpture lica po zidovima Pariza, ali i diljem Europe. U Hrvatskoj se album može kupiti u obliku CD-a I LP-a u svim Dancing Bear Shopovima.

Promocija “St Germain” albuma, započinje početkom studenog 2015. godine, u sklopu koje će 7.11.2015.posjetiti i zagrebačku Tvornicu kulture. Bitno je naglasiti da će njegov najnoviji album na europskim pozornicama u punom sjaju iznijeti i bend koji prati St Germaina te broji devet glazbenika. Dakle, ne očekujte DJ set, već koncert u pravom smislu te riječi.

Ulaznice možete kupiti online putem sustava Entrio ili na svim prodajnim mjestima istog sustava, čiji popis možete pronaći ovdje: https://www.entrio.hr/outlets. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 200 kn, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, iznosit će 230 kn

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2