Skip to main content
  • 27.10.2016.

Iznova se otvara Le Bataclan uz nastup Laurenta Garniera!

Ime Le Bataclan sve do 13. studenog 2015. Parižanima je razvlačilo lice u osmijeh kao mjesto ljubavi i glazbe, da bi nakon ovog datuma na njega sjela ljaga terorističkog napada.

 
Terorizam je posljednje utočište onih koji racionalnim argumetom ne mogu dobiti što žele, sramotan barbarski civilizacijski potez i taktika zastrašivanja kako bi se manipuliralo masom. Sasvim je lako mozak preplavljen panikom, jezom i bojazni za svoj život i živote voljenih učiniti mekim i podatnim lutkama na koncu. Žalosna realnost svijeta u kojem živiš je da pero i riječ još uvijek ne mogu nadvladati mačeve arogancija koje svoje traže silom a ne razumom i kojima su ljudske sudbine samo žetoni za ulog u arogancije osobnih interesa.

 
No Le Bataclan je nakon tragičnog događaja pariških terorističkih napada u kojima je život izgubilo 130 osoba, od čega čak 89 u La Bataclanu, odlučio mutirati tugu koju je povijest ostavila na ovoj lokaciji u pogled u bolju budućnost. Klub se trenutno obnavlja kako bi izgledao u potpunosti isto kao prije tragedije. 
 
Službeno otvaranje zakazano je za 16. studeni kada nastupa Pete Doherty, dok 18. i 19. studeni preuzima senegalski pjevač Youssou N'Dour. No ono što nam je iznimno drago je da se u reanimaciju i novo doba, u kojem će La Bataclan iznova postati elektronička meka, uključio i najpoznatiji francuski tata elektroničkog, iskusni lisac Laurent Garnier, koji floorom predsjeda 24. studenoga. Kao domaćin eventa tu je agencija A.K.A. pod vodstvom Nuit Sonoresa i Alias Productiona, a gospodin Garnier jaše u noć elektronike uz sumeštre u b2b setu, Voirona i Gordona, i Arnauda Rebotinija.

 
"Oko za oko" metoda ne funkcionira u globalnoj moralnosti. Da se svi njome vode čitav svijet bi bio slijep! Jedini način da se tragedije prežive je da se iz njih uči i zatim krene u obnovu izgubljenog. Samo novo stvaranje može djelomično zaliječiti gubitke iz prošlosti, pa tako Pariz uskoro pleše u sjećanje na one koje je izgubio.
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2