Skip to main content
  • 26.04.2006.

Izvješće s Red Bull Homegroove tribine

Ni nekoliko tribina ne bi bile dovoljne da se ispriča sve što se trebalo ispričati o technu na svjetskoj i domaćoj razini. Toliko bogata povijest tog glazbenog pravca na ovim područjima je učinila 3 sata tribine prekratkima. Sve je krenulo sa Cetovim prisjećanjem povijesti koje su dovele do nastanka jednog od najintrigantnijih glazbenih pravaca ikada, gdje je Mr. DJ Dario pustio par glazbenih uradaka koji su nesumnjivo nadahnuli techno pionire glede eksperimentiranja sa elektronskim zvukovima. 

Piše: 

Petar Dundov nam je približio nastanak legendarnih sintesajzera iz ruku dr. Roberta Mooga koji su uvelike promijenili glazbeni izričaj nakon 60-ih godina prošlog stoljeća. Kako je vrijeme brzo teklo, morala se čim prije dotaknuti i domaća, ovaj put zagrebačka, iznimno povješću bogata scena.

Dinko Bažadona se osvrnuo na početke alternativne elektronike sa kojima je on počeo kao glazbeni urednik, a kasnije i kao organizator prvih klupski večeri u kojima se mogao čuti techno zvuk. Kiki se tada osvrnuo na početke "Loopsa", legendarnog programa četvrtkom u klubu Aquarius, te se zajedno za Mr.DJ Darijem prisjetio nastanka sada već legendarne "Kašine". Kiki se također prisjetio koje je sve današnje velikane techno glazbe po prvi puta u hrvatskoj ugostio na svom programu "Loops", dok se Dinko osvrnuo na današnje cijene pojedinih DJ-eva, kao i cjelokupnu "profesionalizaciju" DJ-skog posla.

Petar DundovNo, zanimljivo je bilo tokom cijele tribine slušati komentare čovjeka koji se neplanirano pridružio tribini, te mu ovom prilikom (kao i Petru Dundovu koji je to omogučio) svesrdno zahvaljujemo Pascalu FEOSu. Gost iznenađenja nam je ukratko ispričao svoje početak i doticaj sa techno glazbom, svoj rad na hard-trance glazbi, te svoje viđenje vječnog pitanja "kuda ide (ovaj put) techno?". Definitivno još jedna zanimljiva tribina sa izuzetnim gostima, ali nažalost kao i svaki put do sada, vrijeme je bilo prekratko da svi ovi ljudi bogate povijesti ispričaju sve što žele. No, kako već i sami znamo, Homegroove ide dalje, te ne sumnjamo da će biti još prilika za razgovor sa ovim divnim ljudima kojima se još jednom zahvaljujemo, te naravno pozivamo vas na slijedeću tribinu posvećenu "biznisu" i osnovama kućne produkcije na istom mjestu 10. svibnja!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2