Skip to main content
  • 6.09.2007.

JabbaTon – započinje sezonu u KSET-u 8. rujna

Nakon dva mjeseca odmora i izbivanja, vraćamo se u našu dragu “jazbinu” zvanu KSET. Preplanule kože, napunjenih baterija i nasmiješenih lica spremni za još jednu nadamo se zabavnu sezonu i to s pojačanjima u ekipi. Predstavit ćemo Vam dvojicu novih Jabbana, a također i (koliko nam je poznato) prvo hrvatsko drum’n’bass izdanje na vinylu na što smo jako ponosni!

Piše: 

Novi Jabbani nipošto nisu nepoznanice na sceni, a iako smo već dugo u prijateljskim odnosima sretni smo što i oficijelno postaju djelom Jabba Crew-a. Radi se o DJ Venomu te Kodinu.

Venoma ( www.myspace.com/davorvenom ) više zaista ne treba posebno predstavljati, dovoljno je reći da je jedan od najboljih dj-a te turntablista sa ovih prostora (svojedobno finalist svjetskog DMC-a u Londonu) te član bendova ST!llnessi Dženeration 81, a njegovo ste umijeće već u mnogo prilika mogli vidjeti i čuti na JabbaTonu, Confusion večerima, koncertima navedenih bendova itd.

Kodin ( www.myspace.com/kodindaproduca ) je pak jedan od najperspektivnijih hrvatskih drum’n’bass producenata, koji doslovno na dnevnoj bazi proizvodi nove trackove koji su se već našli u setovima nekih domaćih dj-a, a svoju kvalitetu dokazuje i prvim hrvatskim drum’n’bass izdanjem na vinylu za britanski Ascenzion Records! (www.myspace.com/ascenzionrecords )
Predstavit ćemo već treće izdanje mlade etikete Ascenzion Records u vlasništvu našeg prijatelja, također čestog gosta a slobodno možemo reći i UK Jabbana, DJ Phase-a. Na vinylu se nalaze dvije pjesme, s jedne strane Kodin – Girl In A Delirium, a s druge DJ Phase – Science.

Evo što je na poznatom Dogs on Acid forumu rečeno za drugo izdanje Ascenzion Recordsa:

''JAH MAGIC'' / ''BLOOD WISE'' – ASCENZION
It's good to hear classic jungle vibes every once and a while. I have no idea where Ascenzion came from, but it doesn’t matter: this release is all about steaming Jungle insanity. DJ Phase's ''Jah Magic'' gets the Remarc-sounding remix by L Town on the A-side, complete with looped vocal snippets (''what will become of this dream?''), random diva vocals in the beat, a 4/4 straight out of '93 and a host of other ecstasy-inducing sounds. On the B-side, Steve B'Co jacks a classic Junior Reid vocal for ''Blood Wise'', which again makes great use of the 4/4 alongside Reid's lyrics. This tune is essentially a bootleg of the classic Reid tune, which is what the old skool was all about. Fans of classic Kemet, Congo Natty, Suburban Base and the aforementioned Remarc need to hunt this plate down PRONTO!
www.myspace.com/ascenzionrecords
www.myspace.com/djphaserecordings

A naravno, da bi sve prošlo u veselom ozračju JabbaTona, na ulazu će Vas dočekati i naše brand piće, JabbaKija (rakija) dobrodošlice!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2