Skip to main content
  • 21.03.2011.

Jack The House u Aquariusu 1. travnja

OriGIGIpromotion tim sa zadovoljstvom predstavlja novi klupski program pod nazivom Body Groovin. I ne, nije prvoaprilska šala to što će se prvijenac odvijati 1. travnja 2011. u klubu Aquarius s početkom u 22 sata.

Piše: 

Naslovna foto

Aquarius Zagreb


Body Groovin je klupski program kojemu je cilj promoviranje plesne elektronske glazbe te DJ-a i ostalih artista koji istu prezentiraju, te gostima pružiti zanimljivu i kvalitetnu zabavu. Na prvom eventu predstavljamo jackin house zvuk koji kod nas ponajbolje predstavljaju dvojac Groove Bugs, te Hagee i Senno koji su ujedno i gosti prvog Body Groovina. Ulaz na party biti će simboličnih 30kn cijelu noć uz posebnu akciju: ulaz sa flyerom do ponoći je 20 kn. Flyere ćete moći pronaći u poslovnici Internet Caffe – Skalinska 3, Zagreb. Isto tako biti će aktualna Beck’s akcija 2 za 1 koja vrijedi do ponoć.

Mixeve od DJa koji će nastupati 1.4.2011. u klubu Aquarius moći ćete čuti 3 tjedna za redom [16.03./23.03./30.03.] u emisiji ‘’Welcome To The Club by DJ Max‘’ koja ide svake srijede na četvrtak na HRT-HR2 u terminu od 00:00 – 06:00h !! Live stream: https://www.hrt.hr/stream/PROGRAM2

Dvojac Groove Bugs čine Martyn Dox i Freaki, predvodnici su jackin house zvuka u Hrvatskoj te su pokrenuli Headmovin kolektiv koji okuplja DJ-e i producente sa sličnim glazbenim usmjerenjima. Osim u Hrvatskoj, surađivali su i sa mnogim DJ-ima i producentima na međunarodnoj bazi, u smislu suradnje na produkciji ili u smislu zajedničkih gaža. Njihova izdanja mogu se pronaći na  labelima Pin Up Rec. , Funkfield Rec., Sniff Your Ears Rec., GrooveShop Rec., Chuny Traxx Rec. i Mighty Perverts, a odnedavno je na Narona Radiu krenula i njihova emisija Kinky Groove u kojoj prezentiraju  jackin kroz rane mixeve te kroz razgovore sa svjetskim predvodnicima jackin house scene. Uz sve navedeno, trenutno spremaju drugi po redu Delta Fest koji će u dolini Neretve i ove godine ponuditi najveći jackin house događaj u Hrvatskoj!

Hagee se sa elektronskom glazbom susreće u ranom djetinjstvu slušajući Kraftwerk, Depeche Mode, The Prodigy… U srednjoj školi počinje izlaziti na elektronske evente te nedugo nakon toga s par prijatelja pokreće Garage Team koji su kroz Acceleration evente pokušali probuditi elektronsku scenu u Karlovcu. 2008. svira na programu Beat Svega u organizaciji Lokalne Elektroničke Defenzive te iste godine ulazi u Crobot Crew u kojem kao punopravni član organizira te svira na njihovim programima. Tako je svirao s imenima kao što su Boris Divider, Jackal & Hyde, The Advent, DJ Godfather, Dynamik Bass System, Aux 88. 2010. se razilazi s ekipom Crobot Crewa te započinje rad na vlastitom programu pod nazivom South Soul koji promovira manje poznate house DJ-e.

Senno je elektronsku glazbu zapazio s 13 godina te je počeo sa slušanjem techna i trancea a kasnije prelazi na “lakše” oblike kao što su house i lounge. Njegovo ozbiljnije bavljenje glazbom je pričekalo nekih desetak godina, te 2007. kupuje playere i počinje pomalo mixati. Od samih početaka pušta  jackin house koji je prožet hip-hopom, jazzom i soulom a u novije doba je provučen i kroz d’n’b te acid. Također je jedan od pokretaća Headmovin kolektiva u kojemu zajedno s kolegama prezentira ovaj zanimljiv, te za naše područje, premalo zastupljen glazbeni pravac. Prošle godine je svirao na Delta Festu, a osim toga je zabavljao publiku po klubovima u Zagrebu, Splitu, N. Marofu itd.

Najpoznatiji jackin house DJ/producent na našim prostorima je zasigurno Gramophonedzie koji je svojim hitom “Why Don’t You” oborio glazbene ljestvice. Na prvom Body Groovin eventu publika će se moći upoznati i s drugim svjetski poznatim predstavnicima ovog zanimljivog i plesnog glazbenog smjera koji kod nas nisu zastupljeni u tolikoj mjeri, a najsretniji gosti kući će ponijeti i primjerak CD-a s mixevima gostujućih DJ-a!

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2