Skip to main content
  • Fabric
  • 7.04.2011.

Jackmaster izdaje mix CD za Fabric

Jackmaster, DJ iz Glasgowa i lider odličnog labela Numbers najavio je da će doprinijeti seriji live mikseva napravljenih za slavni londonski klub Fabric, CD-om naziva FabricLive 57.

Naslovna foto

Fabric

Odskočna daska Jackmasteru u u izgradnji poznatog imena zasigurno su njegove poznate Numbers, Seismic i Monox serije evenata u Glasgowu, zbog čega ga danas ugošćuju svi važniji festivali, klupske večeri i radio emisije.  Jack je također pokrenuo Wireblock, Point.One i Dress 2 Sweat labelove, promovirajući i na taj način najrazličitije stilove od dubstepa, wonkya i funkya do bootya, b-morea i basslinea. Ipak odlučio sve te labelove ujediniti u jedan, vrlo zanimljiv label Numbers.

Istaknut kao DJ, a ne DJ i producent kako se danas automatski ta dva pojma vežu jedan uz drugi, Jackmaster ne želi iz pogrešnih razloga producirati, kad s to dogodi bit će to njegov trenutak inspiracije, do tad ne smatra da je produciranje preduvjet za uspjeh. Jedna od stvari koje čine Jackmastera tako dobrim DJ-em je da unatoč činjenici da u svojoj torbi ima unaprijed složene uspješne dubove ne oslanja se isključivo na njih nego na svoje znanje i vještinu kojom čini da stari materijal zvuči toliko svježe kao i prvog dana kad je izdan.

Novi CD FabricLive 57 sadržavat će 29 stvari ili kolekciju sadržanu od klasičnog techna (Model 500, Underground Resistance), klasičnog housea (Inner City, Larry Heard) i različitih formi UK bass zvuka (Addison Groove, SBTRKT, Hudson Mohawke). Završava s Radioheadovom himnom Idioteque čime je zaokružen mix namijenjen plesnom podiju.

Fabric namjerava izdati Fabriclive57, 16.svibnja ove godine, a Jackmastera u Hrvatskoj možete slušati već ovo ljeto u sklopu Stop Making Sense Festivala.

Tracklist:
01. The Fantastic Aleems – Release Yourself
02. Inner City – Big Fun (Magic Juan Remix)
03. Gregor Salto – Classic Beat Tool
04. Model 500 – Night Drive (Thru-Babylon)
05. Kim English – Nite Life (Retail Club Mix)
06. Anthony Shakir – Plugged In
07. Martyn – Alldayallnight
08. Geiom feat. Terrible Shock – 2 4 6
09. Doug Willis – Dougswana (Audiowhores Beats)
10. Jook 10 – Emotions
11. Larry Heard presents Mr. White – The Sun Can’t Compare
12. Addison Groove – Make Um Bounce
13. SBTRKT & Sinden – Seekwal
14. Splack Pack – Shake That Ass Bitch
15. Mad Mike featuring Davina – Don’t You Want It
16. Sia – Little Man (Wookie Remix)
17. CLS – Can You Feel It? (In House Dub)
18. DJ Deeon – The Freaks
19. The Outlander – Vamp
20. Splack Pack – Scrub Da Ground
21. Underground Resistance – Jupiter Jazz
22. Thomas Bangalter – What To Do
23. Fix – Flash
24. Hudson Mohawke – Fuse
25. Machinedrum – La Bomba
26. DJ Funk – Pussy Ride
27. AFX – VBS.Redlof.B
28. Skepta – Doin’ It Again
29. Radiohead – Idioteque

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2