Skip to main content
  • alt
  • 12.09.2014.

Javi Row pobjednik svjetskog burn Residency natjecanja

Burn Residency je najveće DJ natjecanje na svijetu koje je ove godine privuklo više od 6 tisuća prijavljenih DJ-eva iz cijeloga svijeta, a 18 najboljih je dobilo priliku da se u sklopu dvotjednog burn Residency bootcampa na Ibizi izbore za jednu od pet ljetnih DJ rezidentura u nekim od najboljih klubova na svijetu – Sankeysu, Privilegeu i Caffeu Mambo.

 
18 najboljih DJ-eva, među kojima i hrvatski predstavnik System Divine, dobili priliku su  učiti od najboljih svjetskih DJ-eva Carla Coxa, Petea Tonga, Johna Digweeda i mnogih drugih. Svoja iskustva natjecateljima je prenijela i prošlogodišnja burn Residency finalistica, Hrvatica Miss Soulfly a.k.a. Marina Karamarko, koja zahvaljujući ovom projektu uživa status profesionalne DJ-ice, svirajući cijelo ljeto na Ibizi i u gradovima poput Londona i New Yorka.
{youtube}7qDAigd0730{/youtube}
 
“Burn Residency je jedinstvena prilika koju morate iskoristiti. Borite se do kraja i nemojte odustati od vaših snova”, poručila je, između ostalog, natjecateljima Miss Soulfly ispričavši im svoja iskustva. Hrvatski burn Residency predstavnik niti ove godine nije prošao nezapaženo. U dva tjedna burn Residency bootcampa na Ibizi, System Divine je pobijedio na nekoliko burn Residency izazova oduševivši svojim izborom glazbe i tehničkim vještinama. Osvojio je time glavne mentore Carla Coxa i Petea Tonga, što mu je osiguralo plasman u burn Residency superfinale i ljetnu rezidenciju na Ibizi. System Divine je ovim uspjehom ušao u top 5 burn Residency DJ-eva i finalnu borbu za titulu burn Residency SUPERSTAR DJ-a te nagradu u iznosu 100 000 eura.
{youtube}-pB_IoUyKWM{/youtube}
 
Pet burn Residency Superfinalista – Henri Matisse (Danska), Javi Row (Španjolska), BoG (Rumunjska), Charlie don’t surf (Švedska) i hrvatski predstavnik System Divine, osvojilo je tri mjeseca DJ rezidencije u najboljim klubovima na Ibizi, ali i priliku za osvajanje burn Residency SUPERSTAR DJ titule te nagrade u iznosu od 100 000 eura. U sklupu priprema za veliko finale, svi finalisti nastupali su na redovnoj bazi u klubovima Sankeys, Privilege,  Caffe Mambo, Mambo Sushi, Sands Beachclub, Savanna i drugima, kao i na radio stanici Ibiza Sonica gdje imaju svoj vlastiti show.
{youtube}u87lTuOaTmE{/youtube}
 
Nakon odrađenog burn Residency ljeta na Ibizi koje se polako bliži kraju, došlo je vrijeme da se proglasi ukupni burn Residency 2014. pobjednik. Finalni burn Residency mix off party je održan u sklopu poznatog festivala Rumors  na Ibizi, na kojem su, osim burn Residency superfinalista, svirale i DJ svijezde poput Felixa da Housecata, Richieja Hawtina i drugih. Pobjednikom ovogodišnjeg burn Residency natjecanja proglašen je devetnaestogodišnji Javi Row iz Španjolske koji je finalne večeri odsvirao odličan back-to-back set s poznatim DJ-em Guyem Gerberom. Javi Row je osvojio burn Residency SUPERSTAR DJ titulu i glavnu nagradu u iznosu od 100 000 eura. Pred njim je izazovno razdoblje prepuno mnogih obaveza i konstatnih izazova, što je potvrdio u svojoj izjavi nakon pobjede: “Moj plan, nakon ovog nezaboravnog ljeta, je nastaviti raditi još jače i više, usredotočiti se na glazbu i slijediti svoje snove i dalje.”
{youtube}i6DkIxd03Zo{/youtube}
 
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2