Skip to main content
  • 3.06.2017.

Jean-Marie Kone otkriva novi web s dijelom posvećenim isključivo Hrvatskoj!

Jean-Marie Koné prve korake je učinio uz bok Laurentu Garnieru na pariškom podiju da bi ga kasnije put odveo u Hrvatsku 1996. Apsolutna ljubav na prvi pogled, baš kao i s elektronikom, stvorila je neprekinutu obostranu dvadesetogodišnju ljubavnu vezu s Hrvatskom publikom.


Posvojeni Hrvat, tip koji već godinama sa sobom nosi i hrvatski telefonski broj, koji tvoje gradove zove svojima, koji je kao najveću pouku s Balkana sa sobom dalje ponio rečenicu "Don't fuck with rakija!" osjeća se jednako ugodno dok pušta u golemom globalnom klubu ili negdje u zakutku hrvatske obale na večernjem partyju za zalazak.

Kao producent djeluje odmah od početka stupanja na scenu, i već ranih 90-ih izdanja se nalaze na Aquatic Plant, XS Recordsu, NRK ID&T, a plesalo se i na MayDayu, Love Paradeu, WMC-u, Techno Paradeu... '96. stiže u Hrvatsku nebi li zavrtio i na Future Shocku i trađa se posebno prijateljstvo s srebrnim liscem domaće elektronike Perom Full-Houseom. Hrvatskoj publici je za 10 godina druženja ujedno i posvetio traku "Beautiful people", a 2016. je prošao turnejom kroz nekoliko domaćih gradova ne bi li proslavio 20 godina povrataka i druženja.

Vlasnik našeg najiscrpnije intervjua na Sceni ikada i vrlo ugodan mail sugovornik nikada ne miruje pa je tako prerezana traka lansiranja nove web stranice u predgrađu trideset godina na sceni na kojoj možeš naći baš sve što te zanima, uhvatiti i nekoliko članaka sa Scene koje gospodin Koné smatra posebno dragima i čitav jedan odjeljak posvećen Hrvatskoj. Ima li boljeg PR-a od toga da si voljen? Pa za najiscrpnije profesionalno uhođenje francuskog pionira elektronike osjeti se slobodnim navratiti na novu službenu stranicu ovdje i uživaj u istraživanju. Au revoir!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2