Skip to main content
  • alt
  • 13.05.2015.

Jean-Michel Jarre i 3 nova EP-ja na pomolu

Jean-Michel Jarre pojavio se na sceni kao dašak svježeg zraka s prvijencem “Oxygene”. Njegova revolucija bila je u potpunosti specifična.

 
Pomaknuo je fokus elektroničkih glazbenika poimajući glazbu ne više kao onu koja se stvara samo tonovima već onu koja inkorporira sve zvukove jer sve može biti nabijeno glazbenim potencijalom.

alt

 
Nakon inicijlne injekcije kisika uslijedilo je još mnoštvo albuma čiji kumulativni zbroj prodanih primjeraka premašuje 80 milijuna. Istrgnuo je glazbu iz tradicionalnih lokaliteta izvođenja i preselio je na otvorene koncerte dostupne bilo kome tko želi ući. 
 
Svirao je na eventima koji su obilježili kolektivnu kulturnu povijest: prvi zapadnjak u post-Mao Kini, podno egipatskih piramida, NASA-in party u sjećanje na ekipu Challengera, koncert za papu Ivana Pavla II, u brodogradilištu u Gdansku na inicijativu dobitnika Nobelove nagrade za mir Lecha Walesa, kao i pred 3.5 milijuna ljudi odjednom u Moskvi. Od 1993. povezan je s UNESCO-m kao ambasador i glasnogovornik za okoliš i obrazovanje.
 
No kako nikada ne miruje za 19. lipnja najavio je izdanje još tri EP-ja na kojima surađuje s 3D (Massive Attack), Tangerine Dream i Gesaffelsteinom. Sva tri EP ja biti će ograničena u seriji od 1000 primjeraka i moći se nabaviti ekskluzivno na The Vinyl Factory, koja objedinjuje label, tvornicu, prodavaonicu ploča Phonica i časopis FACT kao i vizualne umjetnosti, organizaciju evenata i performansa.

alt

 
Robert ‘3D’ Del Naja član je Massive Attacka a traka “Watching You” nastala je kao bešavni spoj eteričnih zvukova Francuza i više eksperimentalnog područja u kojm pliva rođeni Bristolčanin. Uz originalnu verziju na B strani će se naći i ‘Jarre Reworked Version’ i ‘Extended 3D Mix’ 
 
“Zero Gravity” u suradnji s Tangerine Dreamom izlazi kao posveta Edgaru Froeseu, osnivaču projekta koji je napustioj svijet u siječnju ove godine i na omotu je uključena posveta kao posljednji pozdrav i priznjane za sav rad koji je njemački pionir uložio u izgradnju scene izdavši preko 100 albuma i stvorivši žantrove kao što su ‘krautrock’ i ‘new-age music’. Na B strani ćete također zateći i remix Above & Beyond.
 
Suradnja s Gesaffelsteinom rezultirat će prvim singlom “Conquistador” s novog albuma. Tamni prljavi bas našao je srodnu dušu u synthevima koji te proganjaju još satima nakon što čuješ posljednje taktove.
 
Svaka od ove tri trake može biti prednaručena na uključenim hiperlinkovima a koštat će po £10. Fanovi će ujedno imati i priliku unaprijed naručiti i kopiju Jarreova prva albuma nakon 8 godina. Do tada evo i nešto staro da vas malo vrati unazad dok čekamo novitete.
{youtube}nz1cEO01LLc{/youtube}
 
 
 
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2