Skip to main content
  • 14.08.2015.

Jesi li spreman za kvantni dimenzijski skok?

Pangaea nije samo golemi superkontinent koji je eonima daleko na vremenskoj traci plutao plavom loptom.

Piše: 


Upravo ovo ime predtektoničkog lomljenja kopnene mase dijeli i britanski DJ i producent Kevin McAuley koji ujedno predstavlja i jedan od tri stupa Hessle Audia, bombe od labela koja je odjeknula svijetom. Druga dva kraka piramide čine Ben "UFO" Thompson i David "Pearsons Sound" Kennedy, s kojima ga je ljubav spram glazbe spojila na sveučilištu u Leedsu.

Kao glazbenik Pangaea nikada nije pognuo leđa u korist hiperprodukcijske mašinerije već je svoju glazbu nudio polako i pouzdano, polirajući svaku traku najbolje što može i držeći sebe za isti standard za koji drži sve ostale produkcije koje izlaze s Hessle Audia. Ono na što ne obraća pažnju ipak su žanrovske barijere pa se moglo naći svega, od suvremenog garagea (You & I, Router) do basom natopljenih traka (Hex, Fatalist), a jedan od najvećih uspjeha je odlično prihvaćeni mix CD Fabriclive.73.


No kako je sam napomenuo teško je doprijeti do njegove duboke mekane sredine jer se ne osjeća komotno govoreći o samome sebi. Poprilično neobična osobina za nekoga tko svoje poslovanje vodi pod budnim okom javnosti.

"Nikada nisam volio da fokus bude na meni. Prilično sam sramežljiv. Ako se rasprava vodi na određenu temu ili nešto slično tada se mogu uključiti, no čim se fokus prebaci na mene, na to što radim, što mislim i što sve to znači… Često se nađem zatečen bez riječi".

Napominje kako se u doba digitalne samopromocije čini kao da svi stalno nešto pričaju no mali dio toga je zaista supstancijalna informacija i čini se isprazno. Tako je i sam Hessle Audio postao poznat kao oštri label koji se ne razbacuje samopromcijama već govori samo ono što treba biti izrečeno. 2013. McAuley osniva i vlastiti label kao samostalnu zonu na kojem je kao prvo izdanje izašao Viaduct, koji dolazi kao mirnija staloženija protuteža Releaseu iz 2012.
{youtube}E4iNuUaq7Vk{/youtube}

Kako bi čuo što ovaj neobični rijetki introvert među urlajućim personama scene ima za pokazati navrati na ovogodišnji Dimensions 26. u tvrđavi Punta Christo ili pak 28. kolovoza na boat party posebno posvećen Hessle Audiu.

Jesi li spreman za kvantni dimenzijski skok?

brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju