Skip to main content
  • 8.02.2018.

Josh Wink i John Digweed pričaju o prvom Ultra Music Festivalu održanog 1999.

Ultra Music Festival ove godine slavi 20. godišnjicu, a povodom toga organizatori festivala podjelili su mini dokumentarac prvog održavanja na Floridi.

Piše: 

Za UMF možemo slobodno reći da jedan od najvećih brendova koje elektronička glazba danas nudi. No, dug i trnovit put bio je pred organizatorima da bi stvorili nešto toliko veliko i značajno za scenu.

Kako će festival od 23. do 25. ožujka proslaviti dvadeset godina postojanja, naišli smo na video koji je Ultra objavili, a naslova je: Episode 1 – The Begining.

Ovaj mini dokumentarac u trajanju od sedam minuta sadrži i intervju sa velikanima elektronike, kao što su John Digweed, Josh Wink, Nic Fanciulli i Tiesto.

Ekipa raspravlja o rave sceni na američkom teritoriju, P.L.U.R.-u, Winter Music konferenciji, te kakvi su bili ti rani dani kada je elektronička glazba počela uzimati veliki zamah i mladi su počeli istraživati nešto novo.

Kako je izgledao prvi rave na UMF-u, ispred oceana na pješčanoj plaži, doznajte u ispod na linku, a pogledajte i flyer line-up-a te čarobne 1999..


{youtube}_lZNHk8GQk8{/youtube}
 

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk